28. prosince 2019

TVOŘENÍ: Pastelky Stabilo woody 3v1

O pastelkách Stabilo woody 3v1 jsem dlouho přemýšlela. Četla jsem na ně hodně chvály, že krásně kreslí, jdou dobře do ruky a jsou vhodné i pro malé děti, které s kreslením teprve začínají. Jen ta cena mě trochu odrazovala, takže jsem s koupí otálela.

Pak jsem si všimla, že u nás v papírnictví prodávají tyto pastelky i po jednom kusu, a tak jsme vzali jednu černou na zkoušku. A od té doby Beky kreslila jen s ní. Tak jsem se rozhodla, že na Vánoce jich pořídíme více. A vypadá to, že to byla dobrá volba.

27. prosince 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Zoo (Opole, Polsko)

Zoo v Opole jsme navštívili při naší prosincové dovolené v Polsku. A hned jsme si ji oblíbili. Není totiž tak rozsáhlá jako jiné zoologické zahrady (např. Ostrava nebo Zlín-Lešná), ale přesto zde najdete spoustu zvířátek a hezké moderní pavilony.

Navíc jsme v ní byli skoro sami, a to nebylo zas tak škaredě, takže vlastně takový návštěvnický ideál. Jen škoda, že v zimě je část atrakcí uzavřena, takže jsme si nemohli prohlédnout vše. I tak jsme ale viděli hodně.

20. prosince 2019

RECEPTY: Vánočka ze špaldové mouky

Vánočku u nás peče už spoustu let babička a protože ji fakt umí, tak jsem nikdy neměla motivaci ji sama zkoušet. Letos jsme si ale pro ní nestihli dojet, a tak jsem se v rámci Vánoc rozhodla, že ji prostě zkusíme sami. A světe div se, není vůbec špatná.  Navíc je vhodná i pro děti od 1 roku.

19. prosince 2019

RECEPTY: Pečení ježci

Tohle cukroví si vybrala sama Beky, když jsme procházeli na internetu obrázky, co vše jde z jídla vyrobit. Dlouho o ježcích mluvila, a tak jsem se rozhodla, že je letos na Vánoce vyzkoušíme. 

Na první pohled vlastně nejsou vůbec složití. Jen je s tím trošku piplačka. Ale výsledek předčil očekávání a až chytneme i trochu grifu, věřím, že to budou hodně fajn kousky i na oslavy. Vzhledem k oříškům a čokoládě doporučuji od cca 2 let. 

15. prosince 2019

RECEPTY: Banánové lívance

V poslední době jsme si hodně oblíbili lívance, které si děláme celá rodina o víkendu na snídani. Lívance si může každý dotvořit dle vlastní chuti a Beky se na to vždycky těší. Nejčastěji děláme banánové, protože jsou rychle hotové a samy o sobě příjemně sladké, i když v nich není žádný cukr.

Lívance jsou vhodné od 1 roku dle zavedených surovin (pro mladší děti můžete použít místo kravského mléka rostlinné, například kokosové).

14. prosince 2019

ČTENÍ: Hopsagónyje - Pohádky 14 království

V rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada jsme se dostali k novince, který vyšla teprve před pár dny. Jedná se o pohádky, které vyprávěla dětem jedna babička. Není to tedy žádná moderna, ale naopak krásné příběhy o princeznách, kouzlech, zázracích a pohádkových bytostech.

12. prosince 2019

TIPY: Papírové betlémy pro děti

O Betlémech jsem se na blogu, Facebooku i Instagramu zmiňovala už několikrát. Nyní přináším souhrn těch nejlepších, které u nás v rámci letošních Vánoc určitě využijeme. Prozatím u nás frčí hlavně papírové, takže se zaměřím především na ně.

11. prosince 2019

TVOŘENÍ: Sněhulák z provázku

Letos jsme s Beky (2,5 let) poprvé vyzkoušeli sněhuláka z provázku. Líbil se mi jako zimní dekorace do bytu už loni, ale tehdy jste to nějak nestihli.

Velkou část práce jsem dělala sama a Beky spíše asistovala, takže to určitě není něco, co jen tak zvládne sám dvouleťák. I tak jsme si ale u toho užili spoustu srandy a výsledek předčil veškeré má očekávání.

10. prosince 2019

ČTENÍ: Večerníkovy pohádky (Kouzelné čtení, Albi)

Na Večerníčkovy pohádky jsem se těšila, protože Beky má obecně večerníčka ráda, stejně jako pohádky. Knížka mě ale trochu zklamala. Oproti jiným knihám ze série Kouzelného čtení mi přijde méně promyšlená a zábavná.

Také Beky z ní není kdoví jak nadšená - máme ji doma už více než rok a za tu dobu ji vytáhla jen párkrát. Ale každé dítě je jiné a věřím, že někomu by se knížka třeba mohla líbit, proto vzhůru na recenzi.

8. prosince 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Zámek Moszna (Polsko)

Zámek Moszna je mnohdy označován jako nekrásnějších a nejnavštěvovanější zámek na území Slezska. A proto jsme si jeho návštěvu nemohli nechat ujít, když už jsme byli nedaleko.

Zámek vypadá opravdu jako z nějaké Disneyovské pohádky, a to i v zimě, kdy je okolní příroda trochu pochmurná. Má skoro sto věžiček, je velký a v průvodci bylo uvedeno, že má dokonce až 365 místností.

5. prosince 2019

RECEPTY: Levandulové sušenky

Levandulové sušenky jsou příjemně voňavé a dokonce i chutné. Děláme je na běžně na zobání, ale uvažuji, že možná upeču jeden plech i na Vánoce. To spojení levandule a máslových sušenek je prostě úžasné. Chutná to i Beky (2,5 let).

Levanduli kupuji sušenou ve zdravé výživě nebo přímo na farmě (například když jsme byli v létě ve Starovičkách - recenze zde). Stačí ji pouze trochu, takže vám balíček vydrží dlouho.

3. prosince 2019

ČTENÍ: Nelinka a strom zázraků (Kristina Hummelová)

Dostal se k nám první díl pohádkového příběhu o Nelince od české autorky Kristiny Hummelové. Původně jsem myslela, že to bude něco ve stylu Martinky, která se Beky líbí asi od 2 let. Nelinka je ale jiná - pracuje totiž hodně i s fantazií. Vzniká tak zajímavý příběh, kde se prolíná reálný základ s kouzelným světem.

2. prosince 2019

TVOŘENÍ: Papírové "těžítko"

Dnes jsme se pustli s Beky (2,5 let) do jednoduchého tvoření, jehož výsledek ale vypadá dobře, takže se klidně hodí i jako dárek. K výrobě vám navíc postačí běžně dostupný materiál. A můžete tvořit s malými i většími dětmi.

1. prosince 2019

ČTENÍ: Knížka (Hervé Tullet)

Další zajímavá kniha z dílny Hervého Tulleta se jmenuje jednoduše - Knížka. A jak je u Tulleta zvykem, opět se jedná o promyšlené a zábavné dílo, které je zaměřeno na představivost a zaujme jak malé děti, tak i starší. Nečekejte přitom žádný příběh, jedná se v podstatě o hraní s barevnými puntíky. 

28. listopadu 2019

RECENZE: Zimní boty pro děti (Fake Camper, Aliexpress)

Konečně nám dorazily zimní boty, které jsme měli objednané z Aliexpress. Dala jsem na recenze a vyzkoušela jsem letos fake camper, které si lidé už delší dobu chválí.

Boty jsou kvalitně zpracované, teplé a krásně měkké. Jsou vhodné pro kluky i holky. Vyrábějí se ve třech barvách (černá, žlutá, bílá) a dvou provedeních (suchý zip nebo šňůrky). Jsou doporučovány v barefoot skupinách, takže jsou vhodné i pro ty, kdo více řeší, jaké boty dětem pořídí.

27. listopadu 2019

HRANÍ: Dentista (desková hra)

Další společenská hra z Pepca, kterou jsme vyzkoušeli, je Dentista. Hra má jednoduchý děj a stojí pár korun. Kromě toho, že zabaví, má také výchovný efekt - děti se učí, že existují bakterie, které mohou zuby zcela zničit. Obzvláště po požití určitého jídla.

Dentista je příjemnou oddychovkou, která sice není tak promyšlená jako jiné deskovky, ale určitě neurazí. Obzvláště pokud doma bojujete s čištěním zoubků.

25. listopadu 2019

RECENZE: Softshellové kalhoty (Šijeme srdcem)

Loni jsme měli pro Beky softshellový overal z Lidlu. Byl skvělý, ale jen do doby, než se odplenkovala. Protože sundávat venku celou kombinézu fakt není nic pohodlného. Letos jsem se tedy poohlížela po softshellových kalhotách, které se přeci jen sundávají snáze.

Prvně jsem koupila softky od Unua, které jsou všude chválené. Bohužel nám ale byly hodně velké, a tak jsem pořídila ještě jedny od Šijeme srdcem. A ty vám dneska podrobně představím, protože nám padly skvěle a nosíme je stále častěji.

24. listopadu 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Café Vegáč (Ostravice)

Café Vegáč v Ostravici není místo, kde by měli bohatý dětský koutek a super baby friendly služby, ale přesto ho doporučuji navštívit. Klidně i s dětmi. My kolem něj chodili už dlouho, když jsme jezdili do Ostravice na chatu. Až při poslední návštěvě jsme ho ale vyzkoušeli... A u jedné návštěvy určitě nezůstaneme!

22. listopadu 2019

TVOŘENÍ: Mikuláš a čert na špejli

Poslední dobou se u nás mluví stále častěji o Mikuláši a čertech. Narazili jsme na ně v knížce Čekání na Vánoce a samozřejmě také v obchodě. Tak jsem Beky začala vysvětlovat, kdo to je, kdy přijde a podobně.

Když dnes chtěla tvořit, napadlo mě ji tyto postavičky ještě více přiblížit. A to tím, že si je vlastnoručně vyrobíme. Tak narychlo mě nenapadlo nic extra originálního, ale nakonec výsledek není tak špatný.
 

21. listopadu 2019

ČTENÍ: Velká obrázková knížka Hasiči

Dalším velkoformátovým leporelem, které jsme dnes náhodou objevili v Lidlu, je Velká obrázková knížka Hasiči. Máme z této série už dva roky knížku Medvědi a nově také Na statku. Ty jsou sice obě ilustrovány Anne Suess, kdežto hasiče má na svědomí Dieter Busch, ale to ničemu nevadí. Princip i styl ilustrací je víceméně stejný. Jen nyní se navíc objevuje na stránkách i krátký text.

ČTENÍ: Velká obrázková knížka Na statku

Před dvěma lety jsme pořídili Velkou obrázkovou knížku Medvědi. Beky se celkem líbí a strávili jsme u ní spoustu času. Takže když jsme dneska náhodou v Lidlu narazili na Velkou knížku Na statku od stejné autorky, hned jsme ji pořídili. Byla navíc za skvělou cenu, tak to jistě chápete, že jsme ji tam nemohli nechat.

19. listopadu 2019

ČTENÍ: Betlém (Kouzelné čtení, Albi)

Betlém je novinkou roku 2018 a už tehdy jsem o pořízení uvažovala. V tu dobu měla ale Beky teprve 1,5 let, a tak by to na ní bylo asi náročné. Letos jsem ovšem neodolala a Betlém zakoupila.

Prvně mě teda překvapilo, že to není knížka, ale papírový betlém, který jsme (podobný) měli kdysi doma. Papír je sice tvrdší (jak u takových betlémů bývá), ale prostě pořád je to jen papír. Takže jsem zvědavá, jak dlouho nám vydrží.

18. listopadu 2019

RECEPTY: Kynuté jablečné rohlíčky

Kynuté těsto moc často nedělám, vlastně ani nevím proč. Na tento recept ale nedám dopustit. Je jednoduchý, takže ho zvládne i ten, kdo nemá s kynutím zkušenosti. Rohlíčky jsou měkké, nadýchané a navíc se dají udělat na sladko i slano.

Rohlíčky jsou vhodné od 1 roku.  U nás je často bereme hlavně na cesty, protože se nedrolí a dětem se dobře drží v ruce.

16. listopadu 2019

HRANÍ: Příšerky ze skříně (desková hra)

Další desková hra, kterou Beky obdrží na Vánoce, nese zajímavý název Příšerky ze skříně. Stejně jako Ovocný sad je dobře hodnocena a chválena, tak jsem se rozhodla ji vyzkoušet.

Překvapilo mě, že krabička (a tedy i celá hra) je celkem lehká a malá (19 x 19 x 4 cm), takže ji můžete klidně vzít i na dovolenou. Hra je doporučována od 3 let, ale s mírnými úpravami ji mohou hrát i mladší děti.

13. listopadu 2019

ZPĚVNÍK: České lidové písničky

Další zpěvník, který se zaměřuje na české lidové písničky, je tady. Tentokráte doslova platí, že za pár korun nabízí spoustu muziky. Najdete v něm totiž 50 písníček, a to notoricky známých i méně častých. Samozřejmostí je i notový zápis. A pořizovací cena není vůbec vysoká.

11. listopadu 2019

ČTENÍ: Čekání na Vánoce (Andrea Popprová)

Vánoce jsou za chvíli tady, a tak mám pro vás tip na knížku, která vám zpříjemní nejen advent, ale i podzimní dny. Kniha je plná příběhů, tvoření, hádanek, vystřihovánek, receptů, návodů a další aktivit pro malé i větší děti. Svým principem je vlastně podobná knize Jaro je tu!, o které jsem psala už dříve.

10. listopadu 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Pony ranč (Klentnice)

Pony ranč v Klentnici je hodně zvláštní místo. Abych pravdu řekla, tak ve mně bojují dva pocity. Jednak je tam fakt krásné a netradiční prostředí, na druhou stranu jsem se zde ale i trochu bála. V noci by mě tam určitě nikdo nedostal. Ale přes den na krátkou návštěvu určitě zaujme. Můžete se zde dokonce povozit na konících, což jistě potěší nejen děti.

6. listopadu 2019

HRANÍ: Plný kurník (desková hra)

Na společenskou hru Plný kurník z Pepca jsem slyšela jen pozitivní reakce, a tak jsem pořád číhala, kdy ji u nás naskladní. Po pár měsících se mi konečně zadařilo a hra byla na prodejně. Koupili jsme ji domů a hned vyzkoušeli. Na to, že hra nestojí moc peněz, je zajímavá a zbaví se děti i dospělí.

4. listopadu 2019

TVOŘENÍ: Podzimní hrátky s listy

Na tento článek jsem se chystala už dlouho. Pořád mi ale přišlo, že jsme toho ještě moc nevyzkoušeli nebo jsem zapomněla vytofit, a tak jsem vymýšlela stále další aktivity. Jenže za chvíli už listí přestane padat a bude po zábavě. Takže přidám alespoň pár inspirací, co jsme už vyzkoušeli. A ostatní dodám třeba později. Padající listí je krásně pestré, barevné a zadarmo. Takže je škoda ho nevyužít!

3. listopadu 2019

ČTENÍ: Sazínkové a Mračná země (Martina Macháčová)

Když mi v e-mailu přistála nabídka od Martiny Macháčové, jestli bych ji nezrecenzovala nově vydanou knihu, byla jsem chvíli na vážkách. Přeci jen pohádky a příběhy se u nás ještě tolik nečetly. Ale protože ráda podpořím začínající projekty, rozhodla jsem se recenzi nakonec sepsat. A jsem za to ráda. Kniha je čtivá, zajímavá a dobrodružná. A nakonec zaujala i Beky (27 měsíců).

1. listopadu 2019

RECEPTY: Cottage bulky

Když se nám občas stane, že dojde pečivo a máme na něj chuť, zachraňují nás cottage bulky. Cottage sýr mám totiž skoro pořád doma, stejně jako ostatní ingredience. Bulky jsou rychlé a zvládne je každý (dokonce i já, která jinak pečivo nepeče).

Recept není můj, objevila jsem ho už kdysi dávno v nějaké Facebookové skupině, kde jsem si ho (naštěstí) aktivně opsala. Bulky chutnají i Beky. Pro děti ale doporučuji nejdříve od 1 roku.

30. října 2019

ČTENÍ: Zvířátka na statku (Kouzelné čtení, Albi)

Albi tužka je u nás hodně oblíbená. Protože zároveň Beky baví i domácí zvířátka, koupili jsme ji jako další knihu Zvířátka na statku. Má ji doma cca od 1,5 let (takže skoro rok) a stále marně čekám, kdy ji začne více používat. Třeba zpívánky u nás jedou pořád. I Hravé učení. baví Ale zvířátka teda moc nezaujala. Každopádně knížka je zajímavá a třeba jiné děti zaujme, takže se na ní samozřejmě podíváme podrobněji.

29. října 2019

RECENZE: Merino oblečení pro děti Manymonths

Merino oblečení používáme s manželem už mnoho let. A protože jsme s ním moc spokojeni, pořídili jsme ho i Beky. Prvně jsme měli jen dvě bodyčka z jemného merina. Nyní jsme ale díky spolupráci s Mamaja vyzkoušeli kalhoty a legíny Manymonths, které jsou z hrubšího merina, a musím říct, že je mnohem lepší. Hlavně teď na zimu.

25. října 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Hospůdka na Haldě (Boršice)

I když to sice z nadpisu tak nevypadá, mám pro vás další tip, kam vyrazit s dětmi. Hospůdka na Haldě je skvělé místo, které si určitě oblíbíte, hlavně v období jara až podzimu. Jedná se totiž o příjemnou restauraci u které najdete velké dětské hřiště, rybník a také spoustu zvířátek, na které se můžete podívat.

23. října 2019

ČTENÍ: Průzkumník Žárovka

S postavou Průzkumníka Žárovky jsme se setkali už v časopise Puntík, kde se pravidelně objevuje. Průzkumník je specifický hlavně tím, že se jeho příběhy čtou s baterkou - pokud totiž na některé stránky posvítíte, objevíte obrázky, které jinak nejdou vidět. A to je pro děti samozřejmě hodně zajímavé.

22. října 2019

HRANÍ: Můj první ovocný sad (desková hra)

O deskové hře Můj první ovocný sad jsem slyšela už dávno. Všichni si ji hodně chválili. Navíc se jedná o hru, která je vhodný pro děti už od 2 let, a takových moc není. Dlouho jsem tedy zvažovala, že bych ji Beky pořídila, když už s těmi deskovkami začínáme. Odrazovala mě ale cena, která je dle mého celkem vysoká. Jasně, deskovky obecně stojí dost, ale dávat skoro 6 stovek za hru pro dítě, které je schopné vše zničit, mi přišlo prostě hodně.

20. října 2019

RECEPTY: Špaldová bábovka

Špaldová bábovka se u nás stala tzákladní buchtou. Když nevím, co upéct a nemám nic speciálně nakoupeného, vždy potěší. Je krásně nadýchaná a vhodná nejen pro dospělé, ale i děti (od 1 roku).

18. října 2019

RECENZE: Nosící kabát Loktu She

Nosící kabát od Loktu She mám doma už více než rok, takže je určitě nejvyšší čas na pořádnou recenzi. Kabát nosím de facto od podzimu do jara. A to i když nemám Beky v šátku nebo nosítku. Vypadá totiž tak dobře, že ho používám i na běžné nošení.

Původně jsem měla jen nosící mikinu a kabát jsem ani pořizovat nechtěla. Ale nakonec jsem ho vyzkoušela a už na něj nedám dopustit. Pořizovací cena je sice vyšší, ale jedná se opravdu o kvalitní a hezký kousek, takže věřím, že ho vynosím, i když už budou děti větší.

16. října 2019

HRANÍ: Dřevěná kuchyňka pro děti

Dětskou kuchyňku jsem vybírala hodně dlouho. Chtěla jsem dřevěnou, ne moc velkou a hlavně - aby bylo místo na krájení a práci i na lince. A takových, bohužel, moc nebylo. A to jsem upustila od požadavků, ať vydává zvukové a světelné efekty.

Nakonec jsem ale našla jednu, která vesměs splňovala mé požadavky a musím říct, že to byl skvělý kup! Vypadá navíc kvalitně, skládala se snadno a v balení už bylo i základní vybavení. Tak vám ji alespoň pořádně představím.

9. října 2019

ČTENÍ: Edo! Ty neposedo!

Knížka Edo! Ty neposedo! je označována jako obrázková etiketa pro nejmenší. Na knížku jsem četla už spoustu dobrých ohlasů, a to přesto, že vyšla teprve v červnu letošního roku. A tak jsem se rozhodla ji Beky pořídit na Vánoce. A vám jsem tajně udělala recenzi ještě předtím, než knihu dostane, ať případně také můžete na Vánoce pořídit. Takže ne, že jí to někdo vyzradíte!

8. října 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Zahrada café (Valtice)

Zahrada piknik café ve Valticích je trochu jiná kavárna, než byste asi čekali. A to už od pohledu. Jedná se totiž o moderně upravený kontejner, v jehož pozadí se tyčí kostel Nanebevzetí Panny Marie. K tomu veliká zahrada plná ovocných stromů a bylin, která potěší nejen rodiny s dětmi, ale všechny milovníky přírody.

7. října 2019

TIPY: Vánoční dárky z Aliexpress

Jak jsem slíbila, přidávám článek s tipy, co koupit na Vánoce z Aliexpress. Všechny uvedené výrobky jsme vyzkoušeli a máme buď doma, nebo jsme darovali. Na Aliexpress objednávám už dlouho, takže se toho nastřádalo. Vybírala jsem jen to, s čím jsme opravdu spokojeni. Tak snad budete také.

3. října 2019

RECEPTY: Hovězí výpečky s dušeným špenátem

Výpečky se špenátem si možná mnozí pamatují ze školní jídelny, kde to nebylo (většinou) nic extra chutného. Já je teda fakt nemusela a celkem se mi tím znechutil i celý špenát. 

V dospělosti jsem ale zjistila, že je špenát vlastně chutný. A i výpečky jdou udělat tak, že se oblizují děti i dospělí. Recept je přitom jednoduchý a vlastně úplně obyčejný. Ono někdy čim méně ingrediencí, tím lépe.

2. října 2019

RECENZE: Nesladkář - adventní kalendář bez sladkostí

Blíží se advent a s ním také doba čekání na Vánoce. Obzvláště pro děti je tento čas kouzelný, a tak se mnozí z nás snaží jim toto období co nejvíce zpříjemnit. K tomu se využívají mimo jiné také různé adventní kalendáře. A já mám pro vás tip na jeden, kde nejde vůbec o sladkosti, a přesto určitě potěší. Navíc rozvíjí kreativitu a děti se i něco nového naučí.

1. října 2019

HRANÍ: První dětská pexesa

S Beky hrajeme skoro každý den pexeso. Má je moc ráda a sama vždycky přijde s tím, že je chce hrát. Postupně jsme se už dostali i k těm klasickým. Ale hned to nebylo, a tak jsem se rozhodla sepsat pár tipů, které pexesa zvolit jako první, jak hru dětem přizpůsobit, kdy začít a podobně.

30. září 2019

TIPY: Vánoční dekorace z Aliexpress

Vánoce jsou sice až za 3 měsíce, ale pokud chcete objednávat dárky či drobnosti z Aliexpress, máte poslední šanci. Poté už bohužel nemusí zásilka dojít do Vánoc.

V dnešním článku jsem se proto zaměřila na vánoční dekorace, které jsme už z Činy vyzkoušeli a jsme s nimi spokojeni. A v tom příštím se podrobněji podíváme na hračky a tipy na vánoční dárky.

25. září 2019

ČTENÍ: Zpívánky 3 (Kouzelné čtení, Albi)

Třetí díl úspěšných zpívánek od Albi přináší opět známé dětské a lidové písničky. Způsob čtení je de facto stejný jako u Zpívánek 1 a Zpívánek 2. Jen ilustrace jsou trošku jiné (tentokráte od Dagmar Ježkové). A samozřejmě písně jsou zcela nové, což je skvělé, protože u nás zpívánky prostě milujeme.

24. září 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Replay dětský svět (Frenštát p. R.)

Další herna, kterou jsme v poslední době navštívili, je Replay dětský svět ve Frenštátě pod Radhoštěm. Zavítali jsme zde náhodou, když jsme jeli kolem na dovolenou a hledali jsme místo, kde bychom po cestě nechali Beky trochu vyběhat, aby pak hezky spala.

Z venčí nejde ani moc poznat, že se jedná o dětskou hernu (taky jsme to kvůli tomu chvilku hledali). Ale uvnitř už si jisti budete. Kromě atrakcí je totiž dětem přizpůsobeno i vše ostatní.

18. září 2019

RECEPTY: Špaldové sušenky

Na špaldové sušenky jsem narazila, ani nevím kde. Recept byl tak jednoduchý, že jsem si ho zapamatovala a těšila se, až vyzkoušíme. A nyní je děláme už pravidelně.

Sušenky jsou pouze ze 3 surovin, které navíc máme stále doma. Upečené jsou také během chvilky a zvládne je každý. Sice se trochu hůře pracuje s těstem, ale za ten výsledek to stojí.

17. září 2019

RECENZE: Dětské cvičky z Decathlonu

Začal nový školní rok a tak mnozí možná řešíte, jaké boty do školky, na cvičení nebo jiné kroužky. My jsme dlouho používali pouze capáčky. Protože jsme ale začali chodit na pohybovky do tělocvičny, kde jsou klouzavé a studené parkety, museli jsme pořídit i něco jiného. A tak jsem narazila na úžasné cvičky z Decathlonu. Za pár korun a potěší určitě i příznivce zdravé dětské obuvi (případně i barefoot, pokud trochu přimhouříte oka).