19. prosince 2019

RECEPTY: Pečení ježci

Tohle cukroví si vybrala sama Beky, když jsme procházeli na internetu obrázky, co vše jde z jídla vyrobit. Dlouho o ježcích mluvila, a tak jsem se rozhodla, že je letos na Vánoce vyzkoušíme. 

Na první pohled vlastně nejsou vůbec složití. Jen je s tím trošku piplačka. Ale výsledek předčil očekávání a až chytneme i trochu grifu, věřím, že to budou hodně fajn kousky i na oslavy. Vzhledem k oříškům a čokoládě doporučuji od cca 2 let. 


Co budete potřebovat

200 g másla (přip. Hery)
350 g špaldové mouky hladké
50 g třtinového cukru (příp. kokosový nebo obyčejný)
1 vejce
oříšky dle chuti (mandle, lískové oříšky aj.)
100 g vysokoprocentní čokolády (já dávala 82% z Lidlu)


Postup

  1. Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme těsto.
  2. Vezmeme kousek těsta, vložíme doprostřed oříšek a uděláme kuličku. Poté dotvarujeme do podoby ježka (vytvoříme čumáček).
  3. Dáme na plech a pečeme na 180 °C asi 15 minut.
  4. Ježky necháme vychladnout a nachystáme si čokoládu - do hrnce nalijeme vodu, postavíme do ní hrneček a do něj nalámeme čokoládu na menší kousky. Necháme rozpustit a poté do ni namáčíme zadečky a ihned obalujeme v kokosu. Na závěr špejlí vytvoříme oči a čumáček a necháme ztuhnout.





Žádné komentáře:

Okomentovat