25. října 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Hospůdka na Haldě (Boršice)

I když to sice z nadpisu tak nevypadá, mám pro vás další tip, kam vyrazit s dětmi. Hospůdka na Haldě je skvělé místo, které si určitě oblíbíte, hlavně v období jara až podzimu. Jedná se totiž o příjemnou restauraci u které najdete velké dětské hřiště, rybník a také spoustu zvířátek, na které se můžete podívat.

Restaurace

Přímo v centru dění se nachází restaurace se stylovým vnitřním posezením. V létě je možné posedět i na zahrádce, kde se kolem prochází různé kočky. My jsme využili krásného počasí a poseděli venku, takže jsme se i v klidu najedli, zatímco Beky číhala na kocoura.




Kromě tradičních nápojů zde také vaří a musím říct, že fakt úžasně. Vyzkoušeli jsme palačinky a dlouho jsem tak dobré nejedna.


Halda bufet

U dětského hřiště je k dispozici také bufet, kde najdete základní občerstvení. Zde zakotvili především rodiče, kteří alespoň mohli krásně na děti dohlížet. K posezení byly připraveny kolem atrakcí různé stoly, židle a lavice.


Dětské hřiště

Hřiště pro děti jsou na Haldě rovnou dvě. První je hned u bufetu a restaurace. Najdete zde klouzačku, prolézačky, trampolínu...


Nechybí ani různé houpačky.


Kousek opodál pak stojí nádherná dřevěný domeček, ve kterém si děti mohou zavřít okna i dveře. Hned vedle je pak pískoviště.


Zajímavosti je kůň, na které si mohou zkusit děti zajezdit. Má na sobě opravdové sedlo.




Další hřiště je pár metrů pod restaurací a nabízí především lanové překážky. Je vesměs z přírodních materiálů a vhodné pro starší děti. Beky měla okolo 2 let, když jsme zde zavítali, a sama dráhu nebyla schopna projít. S naší pomocí ale pár překážek zvládla a pak jsme se raději vrátili na hřiště před restaurací, kde si vyhrála mnohem více.






Farma

V areálu se nachází také farma. Najdete zde třeba prasata, koně, kozy, slepice, kachny, husy, krávy, ovce, králíky a mnoho dalšího. Na farmě nabízí výuku jízdy na koní nebo možnost pronajmout si jízdárnu.








Relaxace v přírodě

U Hospůdky na Haldě jsou také vytvořena relaxační místa. Můžete se třeba kochat při pohledu na rybník. Pokud je hezky, můžete si udělat také v areálu piknik.






Celkové hodnocení

Hospůdka na Haldě je vskutku krásné místo, kde si na své přijdou osoby všech věkových kategorií. Děti se vyblbnou na hřišti, dospělí se mohou projít nebo si dát něco dobrého. Nejstarší pak posedávali na lavičkách a kochali se pohledem na vodní hladinu. Při hospůdce funguje také penzion, kde se můžete ubytovat, a bowling. To jsme ale osobně nevyzkoušeli.

Boršice se nacházejí ve Slovácku, nedaleko Uherského Hradiště (Zlínský kraj). Pokud se budete pohybovat někde v okolí, určitě stojí za návštěvu. Zaparkovat můžete přímo před areálem. Jen pozor, probíhají zde také oslavy a svatby, tak pokud budete chtít posedět uvnitř, doporučuji se předem podívat na webu nebo Facebook, jestli náhodou nemají zavřeno.


Interaktivní mapa Kam s dětmi
Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě.
Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Žádné komentáře:

Okomentovat