18. září 2019

RECEPTY: Špaldové sušenky

Na špaldové sušenky jsem narazila, ani nevím kde. Recept byl tak jednoduchý, že jsem si ho zapamatovala a těšila se, až vyzkoušíme. A nyní je děláme už pravidelně.

Sušenky jsou pouze ze 3 surovin, které navíc máme stále doma. Upečené jsou také během chvilky a zvládne je každý. Sice se trochu hůře pracuje s těstem, ale za ten výsledek to stojí.

Co budete potřebovat (1 plech)
200 g špaldové mouky (dala jsem celozrnnou i hladkou půl na půl)
100 g změklého másla
60 g datlového sirupu (příp. javorového)


Postup
  1. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto, které dáme alespoň na 1 hodinu odpočívat do lednice.
  2. Těsto vyválíme pod potravinovou fólií na hrubší plát a vykrajujeme sušenky.
  3. Pečeme v troubě na 180 °C asi 10 minut. 

Výsledek bude světlejší než na obrázku (bohužel mám vyfocenou pouze verzi, kde bylo více sirupu a pekla se déle, proto je tmavší). Sušenky vždycky zmiznou tak rychle, že nestihnu nafotit ty lepší, světlejší. :-D

Tipy na závěr
  • Vykrajovátka na sušenky seženete v Tescomě a podobných obchodech. Před Vánocemi je mají také v supermarketech (Kaufland, Lidl aj.) nebo třeba v Pepcu. K dostání jsou i na Aliexpressu.

Žádné komentáře:

Okomentovat