30. září 2019

TIPY: Vánoční dekorace z Aliexpress

Vánoce jsou sice až za 3 měsíce, ale pokud chcete objednávat dárky či drobnosti z Aliexpress, máte poslední šanci. Poté už bohužel nemusí zásilka dojít do Vánoc.

V dnešním článku jsem se proto zaměřila na vánoční dekorace, které jsme už z Činy vyzkoušeli a jsme s nimi spokojeni. A v tom příštím se podrobněji podíváme na hračky a tipy na vánoční dárky.

25. září 2019

ČTENÍ: Zpívánky 3 (Kouzelné čtení, Albi)

Třetí díl úspěšných zpívánek od Albi přináší opět známé dětské a lidové písničky. Způsob čtení je de facto stejný jako u Zpívánek 1 a Zpívánek 2. Jen ilustrace jsou trošku jiné (tentokráte od Dagmar Ježkové). A samozřejmě písně jsou zcela nové, což je skvělé, protože u nás zpívánky prostě milujeme.

24. září 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Replay dětský svět (Frenštát p. R.)

Další herna, kterou jsme v poslední době navštívili, je Replay dětský svět ve Frenštátě pod Radhoštěm. Zavítali jsme zde náhodou, když jsme jeli kolem na dovolenou a hledali jsme místo, kde bychom po cestě nechali Beky trochu vyběhat, aby pak hezky spala.

Z venčí nejde ani moc poznat, že se jedná o dětskou hernu (taky jsme to kvůli tomu chvilku hledali). Ale uvnitř už si jisti budete. Kromě atrakcí je totiž dětem přizpůsobeno i vše ostatní.

18. září 2019

RECEPTY: Špaldové sušenky

Na špaldové sušenky jsem narazila, ani nevím kde. Recept byl tak jednoduchý, že jsem si ho zapamatovala a těšila se, až vyzkoušíme. A nyní je děláme už pravidelně.

Sušenky jsou pouze ze 3 surovin, které navíc máme stále doma. Upečené jsou také během chvilky a zvládne je každý. Sice se trochu hůře pracuje s těstem, ale za ten výsledek to stojí.

17. září 2019

RECENZE: Dětské cvičky z Decathlonu

Začal nový školní rok a tak mnozí možná řešíte, jaké boty do školky, na cvičení nebo jiné kroužky. My jsme dlouho používali pouze capáčky. Protože jsme ale začali chodit na pohybovky do tělocvičny, kde jsou klouzavé a studené parkety, museli jsme pořídit i něco jiného. A tak jsem narazila na úžasné cvičky z Decathlonu. Za pár korun a potěší určitě i příznivce zdravé dětské obuvi (případně i barefoot, pokud trochu přimhouříte oka).

16. září 2019

ČTENÍ: Bydlím v savaně (De Agostini)

Nakladatelství De Agostini budete možná znát díky jejich populární sérii Bydlím v lese, Na pastvě nebo třeba Na okraji lesa. Nyní přicházejí na trh s novinkou Bydlím v savaně, která je zaměřena na svět divokých zvířat.

První dvě čísla jsou od začátku září v prodeji, a to za zvýhodněnou cenu. Další budou postupně přibývat. V knížce psali, že je v plánu dokonce až 70 čísel.

12. září 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Anděl penzion a café (Rožnov p. R.)

Když jsem plánovali návštěvu Rožnova pod Radhoštěm, dostala jsem z více stran tip, že se máme určitě zajít podívat do Anděl café. Mají dokonce i 4 pokoje k ubytování, které mí přátelé chválili. V našem termínu bylo bohužel obsazeno, takže jsme se museli ubytovat jinde. Ale když všichni místo tak chválili, zašli jsme zde alespoň na kávu. Beky zatím otestovala velký dětský koutek, který je pro hostům k dispozici.

10. září 2019

ČTENÍ: Rok na trhu

Leporelo Rok na trhu je novinka, která vyšla teprve letos. Byla jsem na ní zvědavá, protože už máme doma Rok v lese (recenze zde) a Rok ve školce (recenze zde). Musím ale říct, že jsem celkem zklamaná. Kniha má sice zajímavý námět, ale zpracování se mi zdá trošku nešťastné. Ale posuďte sami.

9. září 2019

ZPĚVNÍK: Moje první písničky

Protože první recenze zpěvníku (najdete zde) se vám líbila, rozhodla jsem se, že se podrobně podívám i na další knížky, ve kterých najdete známé české písně. Přeci jen najít vhodný zpěvník není jen tak. Některé mají spoustu písniček, jiné málo, někde jsou noty, jinde jen akordy, v některých je spoustu obrázků, v jiném skoro žádné... A bohužel z internetu takové věci často nevyčtete. Tak snad pomohou alespoň recenze, které budu postupně přidávat.

8. září 2019

RECEPTY: Cuketový segedín

Cuket máme přes léto hodně. Už nás ale omrzely tradiční recepty,  které jsme dělali pořád do kola, a tak v poslední době zkoušíme nové kombinace. Cukety jsou v tomto skvělé, protože se dají upravit na spoustu způsobů. Mimo jiné jimi můžete nahradit třeba klasické zelí. A právě to jsme vyzkoušeli u segedínu.

6. září 2019

ČASOPISY: Puntík

Tak už i my jsme vyzkoušeli časopis Puntík, který je v poslední době hodně populární. Už jsem po něm koukala dávno, ale pořád mi přišlo, že je na něj asi brzo. Tak jsme ho koupili až když měla Beky 27 měsíců. Od Vánoc jsme pak zajistili i předplatné. Něco ještě Beky nezvládne, ale většinu už chápe a baví ji.

Mnoho postav se v časopise objevuje pravidelně v každém díle nebo se průběžně střídají. Děti se tak mohou těšit na příběhy a úkoly se známými hrdiny, což je skvělé. Pojďme se ale podívat konkrétněji...

5. září 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Farma Klokočov

Na farmě v Klokočově u Vítkova (okres Opava) jsme byli už mnohokrát a vždy se zde těšíme. Na farmě se můžete volně pohybovat, mají zde spoustu zvířátek, prodejnu mléčných produktů, restauraci, kde úžasně vaří, malé dětské hřiště, ubytování a mnoho dalšího.

3. září 2019

TVOŘENÍ: Domácí prstové barvy (fotonávod)

Prstové barvy podporují dětskou kreativitu a dávají možnost tvoření i těm nejmenším dětem. Není totiž potřeba umět držet tužku ani štětec. Stačí jen prstíčky a zábava může začít.

2. září 2019

ČTENÍ: Minipohádky - Šípková růženka

Minipohádky po roce přestaly být nejoblíbenější knihou, ale i tak se k ním Beky (26 měsíců) stále ráda vrací. Baví ji hýbat s obrázky i sledovat příběh. Vše dokonce zvládá relativně sama, takže se už díky minipohádkám krásně zabaví, aniž bych u ní musela sedět.