7. července 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Olympia park (Brno)

Při návštěvě Brna jsme měli chvíli čas, a tak jsme se rozhodli vyzkoušet Olympia park, kolem kterého jsme projížděli. Nikdy jsem o něm neslyšela, takže jsem čekala obyčejné hřiště s klouzačkou, houpačkou a případně nějakými prolézačkami. Areál je ale mnohem větší a rozmanitější. Zabaví se zde děti různého věku i dospělí.

Co v areálu najdete?
Už z dálky je nepřehlédnutelná betonová lezecká věž, která má 18 metrů a nabízí velké množství lezeckých cest. Je určena spíše zkušenějším lezcům, takže nic pro nás. Alespoň jsme se ale podívali, jak lidé lezou až nahoru.


Pro naší dvouleťačku bylo mnohem zajímavější hřiště pro malé děti, kde byla klouzačka, houpačka, lanová stěna a mnoho dalšího.


Naproti se nacházelo hřiště pro starší děti, kde jsme se také na chvíli zdrželi. S malou pomocí si dcera vyhrála i zde.




Protože bylo teplo, ocenili jsme vodní koutek, kde bylo několik vodních děl, se kterými se dalo různě stříkat. Bohužel knoflík, kterým se voda zapínala, byl na naši dvouleťačku hodně vysoko, takže sama stříkat nemohla. Aspoň se ale proběhla v kalužích. Jen pozor, hodně to klouzalo, takže se děti musí hlídat, aby nespadly.


Největší zážitek měla ale celá naše rodina z parkové železnice. Zmenšeniny vlaků, drážních budov, vlakových značení, mostů a různých další doplňků nás uchvátily natolik, že jsme si hned zakoupili jízdu (50 Kč/ osoba). Trať, po které vlak jel, byla dlouhá 1,6 km. Jízda trvala asi 15 minut, ale uběhla strašně rychle. Projeli jsme se celým areálem. Kolem nás jezdily další vláčky, které různé houkaly. Některé byly na uhlí, jiné na elektriku, stejně tak některé byly otevřené, jiné uzavřené. Vláčky jezdily celkem často, takže jsme se bez problému vešli a ani jsme dlouho nečekali. 






Nás dospělé pak ještě zaujaly venkovní fitness stroje, na kterých se dá zdarma zacvičit.


V areálu se nachází i beach volejbalové hřiště (3 kurty), kůlové bludiště, in-line dráha dlouhá 1,3 km nebo stánek s občerstvením.


Praktické informace
Olympia park sídlí vedle nákupního centra Olympia v Brně. Je otevřen v období od dubna do října, a to každý den v čase 10-22 hodin. Vstup je zdarma, platí se jen cesta vláčkem a horolezecká stěna. Hned naproti parku je velké parkoviště, kde je možné zdarma zaparkovat.


Celkové hodnocení
Olympia park patří k nákupní centru Olympia a pobaví opravdu všechny věkové kategorie. Za nás byly bezkonkurenčně nejlepší vláčky.  Když jsem je viděla z dálky poprvé, tak jsem si myslela, že si někdo jen tak hraje s nějakým modelem. Ale on opravdu i takový malý vlak uveze několik lidí. Mezi návštěvníky navíc zdaleka nebyly jen děti.

Celý areál byl hezky čistý a i když zde bylo hodně lidí (holt krásné počasí), tak jsme nikde dlouho nečekali. Vzhledem k tropům jsme ocenili také dostatek stinných míst, kde jsme si mohla od horka trochu odpočinout.

Žádné komentáře:

Okomentovat