Zkoušela jsem směs zamrazit i do krabičky, že bych to pak servírovala jako zmrzlinu. Ale po vytáhnutí z mrazáku je tužší a lžíci se to špatné jí. Proto doporučuji spíše formy na nanuky a místo nabírání lžičkou lízat.
Domácí jahodový nanuk je vhodný od zavedení surovin, cca od 1 roku.
Co budete potřebovat (5 porcí)
250 g čerstvých jahod
50 g zakysané smetany
2 lžíce javorového sirupu (lze nahradit datlovým sirupem nebo medem)
Postup
- Jahody omyjeme a společně se smetanou a sladidlem (sirup, med) rozmixujeme.
- Směs dáme do forem na nanuky a necháme do druhé dne zamrazit.
Tipy na závěr
- Formy na nanuk koupíte za pár korun třeba v IKEA, Tescomě, Orionu, Pepcu a na dalších místech. My máme klasické plastové z IKEA a nanuk šel skvěle vytáhnout. Jsou ale i silikonové a ty jsou ještě lepší.
- Sladidlo lze vynechat (obzvláště pokud máte menší děti).
Žádné komentáře:
Okomentovat