26. června 2019

RECEPTY: Domácí jahodový nanuk

Pokud vaše dítě miluje zmrzliny a nanuky, tak rozhodně vyzkoušejte tento recept. Je rychlý, jednoduchý, zdravý, pouze ze 3 surovin a ještě skvěle osvěží, takže se hodí i do současných veder. U nás si na jahodovém nanuku pochutnáváme celá rodina místo svačinky.

Zkoušela jsem směs zamrazit i do krabičky, že bych to pak servírovala jako zmrzlinu. Ale po vytáhnutí z mrazáku je tužší a lžíci se to špatné jí.  Proto doporučuji spíše formy na nanuky a místo nabírání lžičkou lízat.

Domácí jahodový nanuk je vhodný od zavedení surovin, cca od 1 roku.


Co budete potřebovat (5 porcí)
250 g čerstvých jahod
50 g zakysané smetany
2 lžíce javorového sirupu (lze nahradit datlovým sirupem nebo medem)


Postup

  1. Jahody omyjeme a společně se smetanou a sladidlem (sirup, med) rozmixujeme.
  2. Směs dáme do forem na nanuky a necháme do druhé dne zamrazit.



Tipy na závěr

  • Formy na nanuk koupíte za pár korun třeba v IKEA, Tescomě, Orionu, Pepcu a na dalších místech. My máme klasické plastové z IKEA a nanuk šel skvěle vytáhnout. Jsou ale i silikonové a ty jsou ještě lepší.
  • Sladidlo lze vynechat (obzvláště pokud máte menší děti).

Žádné komentáře:

Okomentovat