11. dubna 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Kafé Nejen Pro (Ostrava)

Konečně jsme našli místo, kde si můžeme dát v klidu kávu, skvělý zákusek, děti se zabaví, stále na ně vidíme a nikoho přitom ani neobtěžují. Stačilo jen objevit Kafé Nejen Pro, které sídlí v Ostravě-Porubě hned naproti Fakultní nemocnici.

Velkou předností této kavárny je to, že herna je oddělena od prostoru, kde běžně sedí hosté. Prostě je jedna místnost, kde je kavárna a bar a hned vedle je pak druhá místnost, která slouží jako herna. Ta se dá zavřít, takže vám děti neutečou a navíc ani nevadí, když jsou hlučné, protože ostatní hosté to neslyší.

V herně jsou stolečky, u kterých se dá také normálně sedět, takže se nemusíte bát, že byste na děti neviděli. I obsluha zde chodí, takže naprostý comfort. Ale vezměme to pěkně popořadě.

Moderní kavárna
Prostory kavárny jsou moc příjemné a jde vidět, že jsou nové (kavárna funguje něco málo přes rok). Je zde mnoho zajímavých doplňků, díky kterým vypadá kavárna moderně, útulně a přitom i reprezentativně, takže bych se zde nebála zajít i na pracovní schůzku nebo jednání.
Zdroj: www.nejenpro.cz

Zdroj: www.nejenpro.cz
Herna Mrňouskův svět dětí
Nyní mě ale, jakožto matku dvouletého raracha, zajímá spíše herna. Ta mě příjemně překvapila. Dominantou celé místnosti je dřevěný domeček s klouzačkou, ke které vedou čtyři velké schody. Musím říct, že to byla první klouzačka, na kterou byla dcera schopna sama vyjít, když začínala chodit. Schody nejsou příliš vysoké a jsou pokryty kobercem, aby neklouzaly. Pod klouzačkou je navíc matrace, aby se při sjezdu nic nestalo. Takže ideální i pro menší děti nebo začínající chodce.



Kromě klouzačky je v herně také bazének s balónky a velká autíčka, se kterými se dá jezdit (pokud teda není zrovna herna plná dětí).



Nechybí ani různá odrážedla, kostky, panenky, kočárky, autíčka, dětský ponk (dílnička) nebo knížky.




Přímo v herně se dá posedět, což je ideální, pokud chcete na své děti dohlížet .


Pro děti je k dispozici krmící židlička a také speciální dětské WC hned vedle herny. Najdete zde i přebalovací pult.



Prostory herničky jsou vyzdobeny různými dětskými malůvkami a pestrými dekoracemi. 



Co se mi nejvíce líbí je to, že je celý prostor i v nejmenších detailech přizpůsoben malým i starším dětem. Například i stoly a židle k sezení mají oblé rohy, aby nedošlo k újmě. Topení je ohraničeno, aby se děti nebouchly. Také jsou zde zajímavé kostky, přes které mohou děti prolézat a přitom slouží jako stoličky k sezení. A mnoho dalšího...


Jak již bylo řečeno, herničku od kavárny oddělují dveře, které se dají zavřít. K dispozici jsou také skřínky, kde si můžete uzamknout věci.


Vstup do herny je zpoplatněn, jak už bývá v podobným zařízeních zvykem. Když jsme byli v herně poprvé, platilo se za každou hodinu. Nyní je to ale bez časového omezení, což je mnohem lepší. Konkrétně to vychází na 50 Kč za dítě, když máte útratu nad 100 Kč (což není vůbec problém vzhledem k bohaté nabídce).

Venkovní zahrádka a hřiště
V letních měsících lze posedět i venku na zahrádce, se kterou sousedí také malé hřiště pro děti. Najdete zde například písek, klouzačku a další atrakce.

Zdroj: www.nejenpro.cz

Káva, zákusky a jiné dobroty
Kafé Nejen Pro nabízí různé druhy kávy, horkou čokoládu, čaje, ale také domácí limonády, které jsou v nabídce po celý rok. Naštěstí, protože dcera se po nich může otlouct.

Nechybí ani netradiční dorty a zákusky, které se každý den mění a jsou zajímavé nejen vzhledově, ale hlavně chuťově. V kavárně se prodávají také speciální snídaňová menu. Ty jsem osobně nevyzkoušela, ale zato jsme měli panini, obložený croasaint a zmrzlinu, které byly výborné, a vřele doporučuji.


Jak se do Kafé Nejen Pro dostanete?
Kavárnu najdete v Ostravě-Porubě na ulici 17. listopadu naproti Fakultní nemocnice (konkrétně hned naproti krevního centra). Pokud pojedete MHD (autobus, tramvaj), doporučuji zastávku Fakultní nemocnice, která je vzdálena jen pár metrů. Parkování je možné přímo před kavárnou. Pokud zde bude plno (k dispozici je jen pár míst), tak můžete zaparkovat ve vedlejší ulici nebo na Hlavní třídě.


Celkové hodnocení
Kafé Nejen Pro je skvělá kavárna, obzvláště pokud máte děti. Konečně místo, kde není dětský koutek vytvořen jen tak na oko, aby se o tom všude mohlo psát, ale je to prostor, kde si skutečně děti vyhrají.

Je jen škoda, že je herna celkem malá, takže se může stát, že budou stolečky v herně obsazeny. Děti samozřejmě mohou do herny, i když vy budete sedět třeba v kavárně. Osobně mám ale radši, když na dceru vidím (vzhledem k tomu, že je ještě malá). Ale to stačí vyřešit tím, že si předem místo zarezervujete (například telefonem, meilem nebo přes Facebook).

Pokud budete chtít kavárnu navštívit, doporučuji se podívat nejdříve na jejich Facebook. Někdy se zde konají soukromé oslavy a herna včetně kavárny je uzavřena, tak ať nejdete zbytečně. Jinak ale vřele doporučuji! Více fotek najdete také na jejich webu www.nejenpro.cz (mně bylo blbé přes lidi více fotit).

Žádné komentáře:

Okomentovat