U nás jsme si tuňákové karbanátky hodně oblíbili, a to nejen kvůli chuti, ale také díky tomu, že je jsem schopna udělat prakticky kdykoli. Je to skvělá rychlovka, obzvláště když jste nestihli nakoupit (tuňáka máme ve spíži stabilně, tak ho nepočítám).
Ve větším balení tuňák koupíte třeba v Lidlu, kde ho prodávají pod značkou NiXe. Plechovka 195 g vyjde na 39 Kč, což je skvělá cena. A chuťově není vůbec špatný.
Co budete potřebovat
195-200 g tuňáka ve vlastní šťávě
1 vejce
1 cibule
1 stroužek česneku
2-3 lžíce kukuřičné strouhanky (lze nahradit mletými ovesnými vločkami)
2 lžíce nasekané petrželky
pár kapek šťávy z citrónu
na dochucení sůl, pepř
starším dětem a dospělým navíc 1 lžičku dijonské hořčice
Postup
- Předehřejeme si troubu na 180 °C.
- Z tuňáka vymačkáme šťávu a dáme do misky.
- Přidáme na jemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, vejce, petrželku a šťávu z citrónu. Pro starší děti a dospělé doporučuji přidat také dijnskou hořčici.
- Přisypeme kukuřičnou strouhanku a důkladně promícháme. Pokud se těsto hodně lepí, můžeme strouhanky přidat.
- Dochutíme solí a pepřem dle potřeby.
- Vytvarujeme karbanátky (vyjde cca 6 kusů), dáme na plech a pečeme na 180 °C asi 15-20 minut.
Jako přílohu doporučuji brambory nebo bramborovou kaši. Skvělý je k tomu i okurkový salát nebo tzatziky.
Žádné komentáře:
Okomentovat