29. dubna 2019

RECEPTY: Tvarohové knedlíky s ovocem

Konečně začíná období jahod, které máme moc rádi, a to v různém zpracování. Jedním z receptů, na kterém si pochutnáme celá rodina, jsou ovocné tvarohové knedlíky, která možná budete také znát. Jedná se o rychlovku, na kterou postačí jen pár surovin (alespoň dle námi oblíbeného receptu). Jsou navíc vhodné i pro děti, a to od 1 roku.

24. dubna 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Kam s dětmi v Kroměříži

Kroměříž já nádherné historické město ležící ve Zlínském kraji. Strávili jsme se zde několik dní, při kterých jsme navštívili zajímavá místa, krásné památky a netradiční atrakce.

Vzhledem k tomu, že s námi cestovala i dcera (20 měsíců), tak jsme se zaměřili hlavně na místa vhodná pro rodiny s dětmi. A přesně ty vám nyní představím. Třeba se někomu budou informace hodit, až se budete nacházet poblíž nebo budete uvažovat, kam na dovolenou...

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Dětský svět (Kroměříž)

Dětský svět jsme navštívili na doporučení naší paní domácí, když jsme byli v Kroměříži na dovolené. Předtím jsme o tomto místě neslyšeli, ale protože ho tak chválila, rozhodli jsme se vyzkoušet.

Původně jsme se chtěli jen podívat a nakonec jsme v Dětském světe strávili celé odpoledne a věřím, že bychom se určitě zabavili i déle. Dětský svět je unikátní zábavný park, který je vhodný pro celou rodinu, a to za každého počasí. Zabaví se zde nejmenší děti, školáci i rodiče.

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Zrcadlové bludiště (Kroměříž)

Zrcadlové bludiště v Kroměříži nabízí zábavu pro děti i dospělé. A proto jsme zde samozřejmě nemohli chybět. Na kroměřížské náměstí jsme přijeli celí natěšeni a vydali se ke staré budově, kde mělo bludiště v přízemí a 1. patře být. Historický dům byl už z dálky zřetelně označen, takže jsme ho našli celkem rychle.

21. dubna 2019

TIPY: Týden opravdových plen 2019

Týden opravdových plen je každoroční akce, v rámci které se konají různé besedy, přednášky a soutěže týkající se látkování. Výrobci a prodejci látkových plen a příbuzného sortimentu mají navíc slevy na své zboží, někteří také zvýhodněnou dopravu nebo rozdávají dárky k nákupu.

Letos vychází Týden opravdových plen na 22. - 28. dubna 2019, takže startuje už za chviličku. Pokud tedy chcete zakoupit novou výbavičku pro miminko nebo pro sebe, máte jedinečnou šanci.

17. dubna 2019

ČTENÍ: Dvakrát sedm pohádek (Hrubín)

Kniha Dvakrát sedm pohádek se mi dostala do rukou úplně náhodou, když jsem se probírala knížkami v dětském bazárku. Už při prvním pohledu se mi vyrojily vzpomínky, jak jsme ji četli, když jsem byla malá. Jakmile jsem knihu otevřela, poznala jsem obrázky i text a nadšeně listovala dále. Knihu jsem si pak samozřejmě musela hned zakoupit, tak vám ji alespoň přiblížím. Třeba taky zavzpomínáte, jako já.

12. dubna 2019

TIPY: Green April

Na webu MontessoriHracky.cz už pár dní probíhá velká kampaň ke Dni země. Nese název Green April a přináší spoustu zajímavých aktivit pro děti i dospělé.

Kampaň byla zahájena 1. dubna a potrvá až do 22. dubna. Cílem celé akce je upozornit na to, co nám planeta nabízí, a přispět alespoň trochu k tomu, aby se lidé včetně dětí k planetě chovali lépe.

11. dubna 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Kafé Nejen Pro (Ostrava)

Konečně jsme našli místo, kde si můžeme dát v klidu kávu, skvělý zákusek, děti se zabaví, stále na ně vidíme a nikoho přitom ani neobtěžují. Stačilo jen objevit Kafé Nejen Pro, které sídlí v Ostravě-Porubě hned naproti Fakultní nemocnici.

Velkou předností této kavárny je to, že herna je oddělena od prostoru, kde běžně sedí hosté. Prostě je jedna místnost, kde je kavárna a bar a hned vedle je pak druhá místnost, která slouží jako herna. Ta se dá zavřít, takže vám děti neutečou a navíc ani nevadí, když jsou hlučné, protože ostatní hosté to neslyší.

9. dubna 2019

RECEPTY: Tuňákové karbanátky

Hledáte jídlo, které bude připraveno během chvilky, nepotřebujete na něj nic speciálního a ještě si na něm pochutnáte? Pak doporučuji tuňákové karbanátky. Vhodné pro děti od 1 roku i pro dospělé.

U nás jsme si tuňákové karbanátky hodně oblíbili, a to nejen kvůli chuti, ale také díky tomu, že je jsem schopna udělat prakticky kdykoli. Je to skvělá rychlovka, obzvláště když jste nestihli nakoupit (tuňáka máme ve spíži stabilně, tak ho nepočítám).

5. dubna 2019

HUDBA: Kartičky s písněmi 2 (pdf zdarma)

Další kartičky s písněmi jsou tady! Zpíváte rádi s dětmi? Chcete inspiraci na dětské písničky? Pak si stáhněte a vytiskněte barevné kartičky, na kterých jsou obrázky známých dětských songů.

Děti mohou díky kartičkám samy zvolit, co se bude zpívat, a to i když neumí mluvit. Karty jsou pro starší doplněné také o název písně.