Co budete potřebovat (3 porce)
1 větší cuketa
1 cibule
2 rajčata
1 stroužek česneku
olivový olej
1 lžička mleté papriky
2 lžíce ovesných vloček
3 lžíce zakysané smetany
kmín, majoránka
gulášové koření
sůl, pepř
1 větší cuketa
1 cibule
2 rajčata
1 stroužek česneku
olivový olej
1 lžička mleté papriky
2 lžíce ovesných vloček
3 lžíce zakysané smetany
kmín, majoránka
gulášové koření
sůl, pepř
Postup
- Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém oleji.
- Přidáme česnek nakrájený na plátky, zasypeme červenou paprikou a pořádně promícháme.
- Cuketu omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Zamícháme, chvíli restujeme a poté zalijeme vodou a necháme dusit (asi 10 minut).
- Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a dáme do hrnce.
- Přidáme kmín, majoránku, sůl a necháme dusit, než bude cuketa měkká.
- Na konci zamícháme zakysanou smetanu a dle chuti můžeme ještě dosolit.
Tipy
- Cuketový guláš nechte alespoň pár hodin odležet. Chuť je pak mnohem lepší.
- Do guláše můžete také přidat maso dle chuti (kuřecí prsa, krutí prsa, ale klidně i hovězí nebo vepřové kostky). Maso jde udělat buď na pánvi zvlášť nebo ho dát už do základu.
To se mi líbí, vyzkouším. Děkuji.
OdpovědětVymazat