27. února 2020

RECEPTY: Slaní šneci

Šneci jsou jídlo, které bychom u nás mohli jíst po kilech. Kdysi jsem je dělala z listového těsta, ale posledních pár let jsme přešli spíše na vlastní těsto ze špaldové mouky. Není náročné na přípravu, chuťově je skvělé a navíc je i zdravější. Pro děti vhodné od 1 roku.

Co budete potřebovat

Těsto
150 g špaldové mouky
80 g mletých ovesných vloček
120 g rozpuštěného másla
100 g zakysané smetany

Náplň
domácí kečup (příp. kupný)
kvalitní šunka
tvrdý sýr na plátky
koření (bazalka, oregano...)
sezamová semínka (nemusí být)

Postup

  1. V míse smícháme mouku, vločky, změklé máslo a zakysanou smetanu. 
  2. Těsto rozdělíme na dvě části. Vezmeme první díl a na pomoučněné podložce vyválíme do obdélníku (jako bychom dělali záviny).
  3. Potřeme kečupem, posypeme kořením a podklademe plátky šunky a sýru.
  4. Plát srolujeme s ukrajujeme plátky asi 1 cm široké.
  5. Dáme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme na 180 °C asi 25-30 minut.



Tipy na závěr


  • Šneci jdou udělat i bez šunky, ale nám to s ní chutná více.
  • Před vložením do trouby můžete posypat ještě bylinkami nebo třeba sezamovými semínky.
  • Dle chuti můžete přidat do náplně i nadrobno nakrájenou papriku nebo pórek.

Žádné komentáře:

Okomentovat