25. února 2020

HRANÍ: Dřevěná hra zámky (Playtive - Lidl)

Hry zaměřené na otvírání zámků jsou v poslední době hodně populární. Je také pravdou, že jsou většinou dražší. My jsme se s ní setkávali hlavně v montessori kroužku, kde jsme měli krásný dřevěný domeček Legler s různými styly otevírání.

 V obchodním řetězci Lidl ale před pár dny přišli se zajímavou alternativou, která nestojí moc, vypadala dobře  a plní stejný účel. Tak jsme ji vyzkoušeli a zde máte pár postřehů.

Popis hry

Dřevěná hra z Lidlu je hodně podobná motorické hře Melissa-Doug. Druhy zámku jsou téměř totožné, podobný je i obrázek (jen barevné provedení je trochu jiné). Za originál od Melissa Doug zaplatíte 4x více, takže jsem očekávala, že Lidlovská verze nebude nic moc a bude se jednat o lacinou napodobeninu. Ale musím říct, že kvalita mě celkem překvapila.


Hra obsahuje celkem 6 domečků, přičemž každý se otevírá jiným způsobem. V každém domečku se navíc ukrývají různá zvířátka, jejichž počet je stejný jako číslo na domečku (tedy 1-6). Děti si díky hře rozvíjí logické myšlení, jemnou motoriku a ještě se mohou učit pojmenovávat zvířátka a nebo počítat, což je skvělá kombinace.













Zámky jsou připevněny na dřevěné desce asi 1 cm široké. 


Cena a dostupnost

Hru byla minulý týden v prodejnách Lidlu, ale na většině pobočkách byla rychle pryč, takže už ji asi jen tak neuvidíte. Ale je k dispozici na e-shopu, a to za 249 Kč! Nyní byla vyprodaná, ale každým dnem mají naskladnit, tak pokud vás zaujala, doporučuji sledovat stránky Lidl-shopu.


Celkové hodnocení

Dřevěná deska se zámky je zajímavou hrou, u které děti rozvíjí také spoustu svých dovedností. Osobně se mi teda více líbí domečky, které se postaví a děti tak musí zámky otevírat i z různých úhlů. Ale i deska z Lidlu má své kouzlo. Navíc pořizovací cena je krásná. Deska vypadá dobře, zámky by sice mohly být trochu kvalitnější, ale zatím drží skvěle.

Hru doporučuji přibližně od 1,5-2 let. Beky z počátku všechny zámky otevřít neuměla, ale od 2,5 let to už zvládá celkem dobře (až na ten 1.zámek z Lidlu, který jde trochu ztuha).

Po porovnání - Domeček se zámky Legler (cena od 880 Kč)

Žádné komentáře:

Okomentovat