28. února 2020

ČTENÍ: Anežka se těší na miminko

Pokud čekáte další miminko, mám pro vás opět jeden tip na knížku, která může dětem pomoci se na sourozence připravit. Tentokráte se nejedná o leporelo ani o obrázkovou knížku, ale o příběhy ze života jedné holčičky, která se brzo stane sestřičkou. Takže vhodné spíše pro starší děti (od 3-4 let).

27. února 2020

RECEPTY: Slaní šneci

Šneci jsou jídlo, které bychom u nás mohli jíst po kilech. Kdysi jsem je dělala z listového těsta, ale posledních pár let jsme přešli spíše na vlastní těsto ze špaldové mouky. Není náročné na přípravu, chuťově je skvělé a navíc je i zdravější. Pro děti vhodné od 1 roku.

26. února 2020

TIPY: Facebookové skupiny pro rodiče

Facebook, Sociální Média, Ikona, Sociální, MédiaPřed narozením dcery jsem facebook příliš aktivně nenavštěvovala. V těhotenství jsme ale zjistila, že to zdaleka není jen místo, kde se každý pochlubí, co kde dělal. Ale že zde můžete najít také hodně přínosných informací. Stačí jen najít ty správné skupiny.

25. února 2020

HRANÍ: Dřevěná hra zámky (Playtive - Lidl)

Hry zaměřené na otvírání zámků jsou v poslední době hodně populární. Je také pravdou, že jsou většinou dražší. My jsme se s ní setkávali hlavně v montessori kroužku, kde jsme měli krásný dřevěný domeček Legler s různými styly otevírání.

 V obchodním řetězci Lidl ale před pár dny přišli se zajímavou alternativou, která nestojí moc, vypadala dobře  a plní stejný účel. Tak jsme ji vyzkoušeli a zde máte pár postřehů.

24. února 2020

ČTENÍ: Anežka a kouzelná baletní sukýnka

Opět se hlásím s jednou novinkou od Nakladatelství Grada, kterou jsme měli možnost vyzkoušet. Knížka je tentokráte určená pro děti od 5 let, takže batolata asi nezaujme. Ale starší holky určitě ano, obzvláště pokud mají rády příběhy plné kouzel a zázraků.

23. února 2020

TVOŘENÍ: Beruška z papírových talířů

Protože se nám doma nahromadily papírové talíře, rozhodly jsme se s Beky z nich něco vyrobit. A volba padla na berušku. Prvně jsem se toho trochu bála, přeci jen mi to přišlo složité, ale nakonec jsme to zvládly. Nejhorší bylo přitom čekání, než zaschne barva., to Beky nesla těžce :).

Beruška Beky zůstala i na hraní (ale jak vidím, jak ji ty křídla pořád rozevírá, tak dlouhou životnost mít asi nebude). S pomocí rodičů je aktivita vhodná od 2-3 let.

20. února 2020

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Wellness hotel Vista (Jeseníky)

Wellnes hotel Vista**** je vyhlášené místo pro rodinnou dovolenou. Když jsme na podzim hledali, kam bychom mohli vyrazit, rozhodli jsme se ho otestovat, když je tak chválené.  A teda klobouk dolů, tohle je snad nejvíce baby friendly ubytování, které jsem viděla.

Rodině a dětem je přizpůsobené do každičkého detailu. Navíc je zde tolik zábavy, že jsme za pět dní ani nejeli nikam na výlet, protože vše bylo hned u hotelu nebo snadno dostupné i pěšky.

19. února 2020

KNIHA: Zdravě jíst (Lenka Špaček)

Kuchařka Zdravě jíst od Lenky Špaček vyšla teprve nedávno a protože jsem na ní zaznamenala hodně pozitivních ohlasů, rozhodla jsem se jí vyzkoušet. Sice nejsme přímo vegani, ale máme rádi zajímavá  a zdravá jídla a těch mělo být v této knížce spoustu. A vhodné i pro děti! Navíc jsem byla zvědavá, jestli jde připravit chutná jídla i bez lepku či cukru, jak kniha hlásá.

18. února 2020

TIPY: Přírodní péče o miminko

V tomto článku bych vám chtěla přiblížit pár produktů a vychytávek, se kterými můžete o dítka pečovat bez chemie, přírodně a tak, aby bylo co nejméně zbytečného odpadu. Ne že bych byla nějaký zarytý ekolog, ale když jsem při péči o miminko viděla, kolik se toho vyhazuje, jak peníze letí pořád pryč a navíc musím stále něco dokupovat, rozhodli jsme se vyzkoušet i jiné cesty. A o těch bych vám dnes ráda řekla více...

17. února 2020

ČTENÍ: Papuchalk Petr

Petr Horáček je úspěšný autor dětských knih. Mnohé z nich se staly naprostými bestsellery. Takže když jsem v knihovně narazila na jedno z jeho děl, museli jsme ho prostě vyzkoušet, ať jsme také trochu v obraze.

16. února 2020

HRANÍ: Dřevěný domeček - farma (KidLand)

Dnes jsme v Kaudlandu narazili na nádherné dřevěné domečky pro děti. Zrovna byly ve výprodeji, a tak stály dokonce o více než polovinu méně než je běžná cena.

Domeček je prodáván ve třech různých variantách - farma, domeček pro panenky nebo hrad. My jsme pořídili farmu, ale krásně vypadaly všechny tři.

15. února 2020

RECEPTY: Nadýchaný perník

Máte rádi nadýchané buchty, které provoní celý dům? Pak zkuste tento jednoduchý perník. Buchta je krásně vláčná, moc se nedrolí (takže ideální na cesty). A pokud ji chcete ozvláštnit, stačí potřít čokoládou nebo marmeládou.

Perník je ve zdravější verzi, takže je vhodný i pro děti od 1 roku (v tomto případě jsem ale ničím už nemazala).

13. února 2020

TIPY: Těhotenské úvazy se šátkem (+ video)

Šátků na nošení dětí máme doma několik a používali jsem je hlavně od doby, co se Beky narodila. Jeden jsem sice měla koupený i před porodem, ale nějak mě nenapadlo ho dříve použít.

Při druhém těhotenství se ale začaly celkem brzo objevovat problémy se zády a bedry, takže jsem se rozhodla vyzkoušet také vázání bříška. A musím říct, že jsem nadšená. Třetí trimestr si už bez šátku nedovedu ani představit.

12. února 2020

UČENÍ: Napiš správně I/Y po měkkých a tvrdých souhláskách

Pokud vaše děti válčí se psaním měkkého nebo tvrdého i/y, tak mám pro vás tip na jeden zajímavý pracovní sešit, kde si mohou zábavnou formou tuto problematiku procvičit.

11. února 2020

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Dřevěnice u vleku (Beskydy)

Minulý týden jsme byli na dovolené na horách. Tentokráte jsme nejeli nikam daleko, ale vyrazili jsme do Beskyd, konkrétně na Horní Bečvu. A zde jsme narazili na super ubytování - baby friendly, hned vedle lyžařského vleku, s vlastním parkováním a bohatým vybavením pro děti včetně dětského koutku a mnoho dalšího. Takž pokud plánujete výlet do Beskyd, rozhodně čtěte dále.

10. února 2020

RECENZE: Boty pro děti TipsieToes (Aliexpress)

Z Aliexpress máme už několik bot a prozatím jsme byli moc spokojeni. Kupujeme zde hlavně barefoot obuv, protože jsem zjistila, že boty jsou kvalitní a hlavně za takovou cenu, za kterou je u nás těžko seženu, takže se nákup opravdu vyplatí.

Dnes vám podrobněji představím především botasky TipsieToes, které nosila Beky loni od léta do podzimu. Jsou měkké, lehké, ohebné a na noze vypadají moc hezky. Mají dostatek prostoru pro prsty, díky čemuž podporují zdravý vývoj dětských nožiček.

5. února 2020

ČTENÍ: Víš, kde jsou děti stromů?

Peter Wohlleben je světoznámý autor, který se zaměřuje hlavně na témata týkající se lesa a ochrany přírody. Napsal několik děl i pro děti, ve kterých osobitým způsobem seznamuje malé čtenáře se zvířátky a životem v přírodě. A jednu takovou knížku vám právě představím.

4. února 2020

HRANÍ: Sada her 7v1 (Ledové království)

Pokud máte doma milovníka Ledového království, tak mám dnes pro vás jeden tip, který určitě vaše dítka potěší. Jedná se o sadu několika her, která je vhodná od 2-3 let, takže ji mohou využít i menší děti. Navíc se teď prodává v Lidlu za sníženou cenu a jde ji koupit i přes e-shop!

3. února 2020

RECEPTY: Jablečný závin ze špaldové mouky

Záviny se dají snadno udělat z listového těsta. Pokud ale chcete zdravější variantu, není o moc složitější - stačí jen 3 ingredience a během chvíle můžete mít těsto, se kterým se snadno pracuje a přitom je i chuťově dobré.

Pokud navíc použijete sladší jablíčka, můžete udělat celý štrúdl bez cukru. Recept je tedy vhodný pro dietáře, příznivce zdravého stravování i děti (od 1 roku dle zavedených surovin).

2. února 2020

HRANÍ: Cink! Junior

V poslední době Beky hodně chytly deskové a karetní hry, tak jsem se rozhodla rozšířit naší sbírku. Deskovky hrajeme každý večer před spaním, někdy i přes den, a tak se nám těch našich pár her už ohrálo. Navíc se Beky (2r8m) dostává do věku, kdy hrám trošku více rozumí, tak jsem toho chtěla využít a pořídit i něco trošku složitějšího.