2. dubna 2020

RECEPTY: Jednoduché těstoviny s rajčaty a cuketou

V období karantény se opět vracíme k jednodušším jídlům, které lze připravit i ze základních surovin. Nákupy jsme omezili, ale to neznamená, že bychom si nemohli pochutnat.

Příkladem jsou třeba jednoduché těstoviny s rajčaty a cuketou. Hotové jsou za pár minut, jsou chutné a vhodné i pro děti (od 1 roku). A pokud použijete nějaký výraznější sýr, je to ještě větší mňamka!


Co budete potřebovat (4 porce)

300 g těstovin
50-100 g sýru (parmazán, cheddar, přip. eidam)
5 rajčat
1 cuketa
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžička rajčatového protlaku
olej
sůl, pepř, bazalka


Postup


  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
  2. Do druhého hrnce dáme trošku oleje a vložíme cibuli nakrájenou na plátky. Chvilku restujeme a poté přidáme česnek opět nakrájený na plátky.
  3. Rajčata dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou a do každého píchneme nožem. Po 2-3 minutách slejeme vodu, rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  4. Rajčata přidáme do hrnce k cibulce, přidáme ještě na kostičky nakrájenou cuketu, sůl, zalijeme vodou tak, aby zelenina byla ponořena a vaříme do změknutí.
  5. Jakmile je zelenina měkká, slejeme přebytečnou vodu, přidáme rajčatový protlak, bazalku a dochutíme.
  6. Zeleninu smícháme s těstovinami a na talíři posypeme ještě sýrem.

Tipy na závěr

  • Doporučuji výraznější sýr typu parmazán nebo chedar. Jde to i s eidamem nebo goudou, ale výraznější sýr tomu dodá šmrnc.
  • Pro dospělé můžete doplnit o špetku chilli.
  • Dle chuti můžete do omáčky přidat i kukuřici nebo olivy.

Žádné komentáře:

Okomentovat