Příkladem jsou třeba jednoduché těstoviny s rajčaty a cuketou. Hotové jsou za pár minut, jsou chutné a vhodné i pro děti (od 1 roku). A pokud použijete nějaký výraznější sýr, je to ještě větší mňamka!
Co budete potřebovat (4 porce)
300 g těstovin50-100 g sýru (parmazán, cheddar, přip. eidam)
5 rajčat
1 cuketa
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžička rajčatového protlaku
olej
sůl, pepř, bazalka
Postup
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
- Do druhého hrnce dáme trošku oleje a vložíme cibuli nakrájenou na plátky. Chvilku restujeme a poté přidáme česnek opět nakrájený na plátky.
- Rajčata dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou a do každého píchneme nožem. Po 2-3 minutách slejeme vodu, rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Rajčata přidáme do hrnce k cibulce, přidáme ještě na kostičky nakrájenou cuketu, sůl, zalijeme vodou tak, aby zelenina byla ponořena a vaříme do změknutí.
- Jakmile je zelenina měkká, slejeme přebytečnou vodu, přidáme rajčatový protlak, bazalku a dochutíme.
- Zeleninu smícháme s těstovinami a na talíři posypeme ještě sýrem.
Tipy na závěr
- Doporučuji výraznější sýr typu parmazán nebo chedar. Jde to i s eidamem nebo goudou, ale výraznější sýr tomu dodá šmrnc.
- Pro dospělé můžete doplnit o špetku chilli.
- Dle chuti můžete do omáčky přidat i kukuřici nebo olivy.
Žádné komentáře:
Okomentovat