31. března 2020

ČTENÍ: Kniha skřítků náladovníčků

Kniha skřítků náladovníčků je další zajímavé dílo, které vám nyní mohu ve spolupráci s Nakladatelstvím Grada představit. Námět je netradiční - za pomocí skřítků jsou zde popsány typické dětské neduhy a chování, se kterými se rodiče určitě nejednou setkali. Kniha je tedy ze života, ale zpracovaná příjemnou a zábavnou formou.

Obsah knihy

Skřítkové náladovníčci žijí v dětských hlavičkách a také v různých zákoutích dětských pokojíčků. Ovlivňují nálady, rozmary, rozhodování, ale také chování a mnoho dalšího. Konec konců, možná je budete sami znát....

V knížce najdete celkem 33 skřítků, mezi které patří třeba knihánek, pohádkomil, pročpálek ustavičný, jídlopatlal bezstarostný, odmlouvačník neustálý, přítulka mazlivý, lakomníček nenechavý a mnoho dalších.


Každý skřítek je v knížce důsledně popsaný, takže zjistíte, co je jeho typickým rysem, jak se chová, ale také co na něj platí.


Poté následuje krátký příběh (2 stránky), kde tento skřítek vystupuje.








Formát knihy

Kniha je o trochu větší než formát A5 a má pevnou vazbu. 

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada nebo na Bambook.cz. Cena je 249 Kč.


Celkové hodnocení

Kniha skřítků náladovníčků je krásně zpracovaná, a to jak obsahově, tak graficky. Nechybí zde vtip, nadhled, ale také příběhy, které jsou mnohdy jako ze života. Líbí se mi téma, které je u nás celkem aktuální, neboť podobných skřítků doma určitě pár máme.

Příběhy jsou různé, ale krátké a mají spád, takže se dobře čtou. Knihu čteme s Beky na pokračování, takže doporučuji cca od 3-4 let.

-----------------------------------
Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Dagmar Medzvecová
Ilustrace: Dagmar Medzvecová
Rok vydání: 2020
Rozměr: 166x243 mm
Počet stran: 144
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat