30. října 2019

ČTENÍ: Zvířátka na statku (Kouzelné čtení, Albi)

Albi tužka je u nás hodně oblíbená. Protože zároveň Beky baví i domácí zvířátka, koupili jsme ji jako další knihu Zvířátka na statku. Má ji doma cca od 1,5 let (takže skoro rok) a stále marně čekám, kdy ji začne více používat. Třeba zpívánky u nás jedou pořád. I Hravé učení. baví Ale zvířátka teda moc nezaujala. Každopádně knížka je zajímavá a třeba jiné děti zaujme, takže se na ní samozřejmě podíváme podrobněji.

29. října 2019

RECENZE: Merino oblečení pro děti Manymonths

Merino oblečení používáme s manželem už mnoho let. A protože jsme s ním moc spokojeni, pořídili jsme ho i Beky. Prvně jsme měli jen dvě bodyčka z jemného merina. Nyní jsme ale díky spolupráci s Mamaja vyzkoušeli kalhoty a legíny Manymonths, které jsou z hrubšího merina, a musím říct, že je mnohem lepší. Hlavně teď na zimu.

25. října 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Hospůdka na Haldě (Boršice)

I když to sice z nadpisu tak nevypadá, mám pro vás další tip, kam vyrazit s dětmi. Hospůdka na Haldě je skvělé místo, které si určitě oblíbíte, hlavně v období jara až podzimu. Jedná se totiž o příjemnou restauraci u které najdete velké dětské hřiště, rybník a také spoustu zvířátek, na které se můžete podívat.

23. října 2019

ČTENÍ: Průzkumník Žárovka

S postavou Průzkumníka Žárovky jsme se setkali už v časopise Puntík, kde se pravidelně objevuje. Průzkumník je specifický hlavně tím, že se jeho příběhy čtou s baterkou - pokud totiž na některé stránky posvítíte, objevíte obrázky, které jinak nejdou vidět. A to je pro děti samozřejmě hodně zajímavé.

22. října 2019

HRANÍ: Můj první ovocný sad (desková hra)

O deskové hře Můj první ovocný sad jsem slyšela už dávno. Všichni si ji hodně chválili. Navíc se jedná o hru, která je vhodný pro děti už od 2 let, a takových moc není. Dlouho jsem tedy zvažovala, že bych ji Beky pořídila, když už s těmi deskovkami začínáme. Odrazovala mě ale cena, která je dle mého celkem vysoká. Jasně, deskovky obecně stojí dost, ale dávat skoro 6 stovek za hru pro dítě, které je schopné vše zničit, mi přišlo prostě hodně.

20. října 2019

RECEPTY: Špaldová bábovka

Špaldová bábovka se u nás stala tzákladní buchtou. Když nevím, co upéct a nemám nic speciálně nakoupeného, vždy potěší. Je krásně nadýchaná a vhodná nejen pro dospělé, ale i děti (od 1 roku).

18. října 2019

RECENZE: Nosící kabát Loktu She

Nosící kabát od Loktu She mám doma už více než rok, takže je určitě nejvyšší čas na pořádnou recenzi. Kabát nosím de facto od podzimu do jara. A to i když nemám Beky v šátku nebo nosítku. Vypadá totiž tak dobře, že ho používám i na běžné nošení.

Původně jsem měla jen nosící mikinu a kabát jsem ani pořizovat nechtěla. Ale nakonec jsem ho vyzkoušela a už na něj nedám dopustit. Pořizovací cena je sice vyšší, ale jedná se opravdu o kvalitní a hezký kousek, takže věřím, že ho vynosím, i když už budou děti větší.

16. října 2019

HRANÍ: Dřevěná kuchyňka pro děti

Dětskou kuchyňku jsem vybírala hodně dlouho. Chtěla jsem dřevěnou, ne moc velkou a hlavně - aby bylo místo na krájení a práci i na lince. A takových, bohužel, moc nebylo. A to jsem upustila od požadavků, ať vydává zvukové a světelné efekty.

Nakonec jsem ale našla jednu, která vesměs splňovala mé požadavky a musím říct, že to byl skvělý kup! Vypadá navíc kvalitně, skládala se snadno a v balení už bylo i základní vybavení. Tak vám ji alespoň pořádně představím.

9. října 2019

ČTENÍ: Edo! Ty neposedo!

Knížka Edo! Ty neposedo! je označována jako obrázková etiketa pro nejmenší. Na knížku jsem četla už spoustu dobrých ohlasů, a to přesto, že vyšla teprve v červnu letošního roku. A tak jsem se rozhodla ji Beky pořídit na Vánoce. A vám jsem tajně udělala recenzi ještě předtím, než knihu dostane, ať případně také můžete na Vánoce pořídit. Takže ne, že jí to někdo vyzradíte!

8. října 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Zahrada café (Valtice)

Zahrada piknik café ve Valticích je trochu jiná kavárna, než byste asi čekali. A to už od pohledu. Jedná se totiž o moderně upravený kontejner, v jehož pozadí se tyčí kostel Nanebevzetí Panny Marie. K tomu veliká zahrada plná ovocných stromů a bylin, která potěší nejen rodiny s dětmi, ale všechny milovníky přírody.

7. října 2019

TIPY: Vánoční dárky z Aliexpress

Jak jsem slíbila, přidávám článek s tipy, co koupit na Vánoce z Aliexpress. Všechny uvedené výrobky jsme vyzkoušeli a máme buď doma, nebo jsme darovali. Na Aliexpress objednávám už dlouho, takže se toho nastřádalo. Vybírala jsem jen to, s čím jsme opravdu spokojeni. Tak snad budete také.

3. října 2019

RECEPTY: Hovězí výpečky s dušeným špenátem

Výpečky se špenátem si možná mnozí pamatují ze školní jídelny, kde to nebylo (většinou) nic extra chutného. Já je teda fakt nemusela a celkem se mi tím znechutil i celý špenát. 

V dospělosti jsem ale zjistila, že je špenát vlastně chutný. A i výpečky jdou udělat tak, že se oblizují děti i dospělí. Recept je přitom jednoduchý a vlastně úplně obyčejný. Ono někdy čim méně ingrediencí, tím lépe.

2. října 2019

RECENZE: Nesladkář - adventní kalendář bez sladkostí

Blíží se advent a s ním také doba čekání na Vánoce. Obzvláště pro děti je tento čas kouzelný, a tak se mnozí z nás snaží jim toto období co nejvíce zpříjemnit. K tomu se využívají mimo jiné také různé adventní kalendáře. A já mám pro vás tip na jeden, kde nejde vůbec o sladkosti, a přesto určitě potěší. Navíc rozvíjí kreativitu a děti se i něco nového naučí.

1. října 2019

HRANÍ: První dětská pexesa

S Beky hrajeme skoro každý den pexeso. Má je moc ráda a sama vždycky přijde s tím, že je chce hrát. Postupně jsme se už dostali i k těm klasickým. Ale hned to nebylo, a tak jsem se rozhodla sepsat pár tipů, které pexesa zvolit jako první, jak hru dětem přizpůsobit, kdy začít a podobně.