Co budete potřebovat (3 porce)
400 g čerstvých rajčat nebo 1 plechovka loupaných rajčat
1 cibule
máslo nebo ghí
oregano, bazalka, tymián
med nebo cukr (třtinový, kokosový)
sůl, pepř
Postup
- Na másle nebo ghí lehce osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky
- Přidáme loupaná rajčata nakrájená na kostky. Pokud máme čerstvá rajčata, tak je nejdříve spaříme a oloupeme. Loupaná rajčata z plechovky můžete přidat rovnou do hrnce.
- Podlijeme vodou (tak, aby byla rajčata ponořena) a přidáme bylinky.
- Povaříme (asi 20 minut) a poté rozmixujeme.
- Dochutíme solí a pepřem. Pokud je polévka kyselá, můžeme osladit medem nebo cukrem.
Tipy na závěr
- Podáváme s rýži, nudlemi nebo bez přílohy
- Můžeme dozdobit čerstvými bylinkami (např. bazalkou).
- Na dochucení můžete přidat také lžičku protlaku.
Žádné komentáře:
Okomentovat