31. května 2019

HRANÍ: Malování vodou (vodové omalovánky)

Malování vodou je úžasná vychytávka jak na cesty, tak domů. Nešpiní, nedělá nepořádek, rozvíjí motoriku a dětskou kreativitu a k tomu i zabaví. Pokud vodové omalovánky neznáte, tak se po nich určitě podívejte. U nás jsou populární od 1 roku.

30. května 2019

RECEPTY: Kaše nejen pro děti

Kaše jsou u nás populární už více než rok. Jsou rychlé, jednoduché a dá se při nich skvěle zkombinovat, co zrovna doma máte. Takže vlastně ideální jídlo. Dáváme si je s dcerou každý den na snídani, a to v různých obměnách. A pořád nám chutnají. Tak snad budou i vám.

Nejčastěji děláme kaši ovesnou, jáhlovou, kukuřičnou nebo pohankovou. Kaše jsme zavedli, když měla dcera po jednom roce, ale můžete i dříve, dle zavedených surovin. Někdo je dává na večer, ale vhodnější jsou spíše ráno.

24. května 2019

TIPY: Jak nakupovat výhodně na Aliexpress

Nakupování na Aliexpress je některými zatracováno, jiní na něj nedají dopustit. Pravdou ale je, že tam seženete spoustu věcí za skvělé ceny, často i bez poštovného a v dobré kvalitě.

Na Aliexpress můžete navíc nakoupit ještě výhodněji, než se na první pohled zdá. Stačí se jen zaměřit na pár věcí. Na které přesně? Zjistíte v článku, tak čtěte rozhodně dále (pokud teda nepatříte mezi zaryté odpůrce nakupování z Číny).

20. května 2019

HRANÍ: Kde bydlí zvířátko? (pdf zdarma)

Zvířátka jsou u nás hodně oblíbené, a proto další naučná hra je právě o nich. Konkrétně děti přiřazují, kde dané zvířátko bydlí. Včela v úle, ježek pod listím, delfín v moři, jelen v lese, ptáček v hnízdě, koník ve stáji a podobně.

14. května 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Živá voda a Terárium Modrá (Velehrad)

Kousek od Velehradu se nachází obec Modrá, kde najdete hned několik zajímavých atrakcí, které potěší nejen milovníky přírody, ale určitě i děti. Tyto místa jsou jen kousek od sebe, takže je můžete během jednoho výletu obejít všechny. My jsme to zvládli i s dcerou (20 měsíců) a myslím, že si to pořádně užila, takže doporučuji klidně i pro menší děti.

12. května 2019

MAMASLOVNÍK: Moderní látkové pleny


První článek ze série mamaslovník je zaměřen na moderní látkové pleny. Často se setkávám s tím, že si lidé pod tímto pojmem představí hodiny vyvařování a žehlení, zápach, flekaté bílé pleny, šílenou spotřebu vody a hlavně mnoho zbytečné práce. To ovšem nemusí být vůbec pravda.

11. května 2019

ČTENÍ: Minipedie - Hudba (+ video)

Minipedií nám prošlo pod rukama už mnoho. Obecně dceru moc nezaujaly - prohlídla si je, ale nebyly to knížky, ke kterým by se pořád vracela. Minipedie s tématem Hudba je však něco úplně jiného. Tu si dcera čte každý den.

Kromě toho, že kniha zabaví, také něco nového naučí. Jsou zde znázorněny různé hudební nástroje a díky pohyblivým prvků dítě vidí, jak se na ně hraje. Pokud chcete vést dítě k hudbě, tato kniha vám nesmí uniknout.

7. května 2019

RECEPTY: Mrkvánky

Hledáte jednoduchý a rychlý recept na něco sladkého? Pak doporučuji mrkvánky. Budete na ně potřebovat jen pár ingrediencí a jsou vhodné pro děti od 1 roku i pro dospělé. Pokud zvolíte vhodnou marmeládu, mohou je navíc i diabetici.

Při výrobě je skvělým pomocníkem forma na pirohy (k dostání zde). Ale uděláte to krásně i bez ní, takže pokud ji nemáte, nemusíte zoufat. A klidně se do receptu také pusťte.

5. května 2019

TOP 10: IKEA vychytávky pro děti

IKEA nabízí mnoho zajímavých produktů za přijatelné ceny, a proto se u nás těší velké oblibě. Některé výrobky mají navíc různá využití a jsou vhodné také do dětského pokoje, i když původně byly myšleny jinam.

V článku naleznete 10 takových vychytávek, které určitě udělají radost nejen dětem, ale i vám. Mohou ozvláštnit dětský pokoj, podpořit hraní a tvoření dětí nebo alespoň pomoci uspořádat pěkně dětské hračky, oblečení a další věci.

2. května 2019

HRANÍ: Kartičky, pexeso a puzzle v jednom (pdf zdarma)

Mám ráda hry, které jde hrát na více způsobů. A proto jsem dceři vyrobila novou aktivitu, kterou si můžete nyní zdarma stáhnout i vy. Jedná se o tématické kartičky, které lze využít také jako pexeso, puzzle nebo výukovou pomůcku. Děti se při nich zabaví a také něco nového naučí, což je příjemný bonus. Využití je můžete od 1 roku. Pokud jsou děti zvídavé, tak klidně i dříve.