26. června 2019

RECEPTY: Domácí jahodový nanuk

Pokud vaše dítě miluje zmrzliny a nanuky, tak rozhodně vyzkoušejte tento recept. Je rychlý, jednoduchý, zdravý, pouze ze 3 surovin a ještě skvěle osvěží, takže se hodí i do současných veder. U nás si na jahodovém nanuku pochutnáváme celá rodina místo svačinky.

17. června 2019

HRANÍ: Razítka se zvířátky (StampoMinos)

Dostaly se k nám razítka StampoMinos od Aladine, které mívají dobré hodnocení a jsou často doporučovány v různých skupinách rodičů. Razítka rozvíjí motoriku, podporují fantazii a dávají prostor k tvoření, takže jsem se těšila, až s naší princeznou budeme vesele tisknout.

První tisknutí (ve 2 letech) skončilo umazanou podlahou, špinavým stolem a hlavně černým dítětem. Naštěstí šlo všechno snadno omýt, takže nás to neodradilo od dalších pokusů, které už pak byly lepší.

11. června 2019

HRANÍ: Pojď si hrát (desková hra)

Konečně nám za chvíli začne čas, kdy můžeme hrát s prckem deskovky. Teda alespoň doufám. Dcera (čerstvě 2 roky) je zatím jen poznává, takže těžko říct, jestli ji to budou bavit. Ale už si děláme malou zásobu her, která vám postupně představím.

9. června 2019

RECEPTY: Rajská polévka

Receptů na rajskou polévku je určitě hodně, sama jsem jich vyzkoušela už několik. Pak jsme ale přišli na takový, který je chutný, jednoduchý a vhodný i pro děti od 1 roku. A jiný už neděláme, jí ho celá rodina. Jedná se navíc o zdravější a dietnější formu než klasická rajská polévka.

4. června 2019

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Zoo (Zlín - Lešná)

Zoo ve Zlíně je údajně jedno z nejnavštěvovanějších míst na Moravě. Takže jsme zde nemohli chybět. Dcera se těšila na zvířátka a já byla zase zvědavá, jestli se něco změnilo od doby, kdy jsem zde byla naposledy (takže asi 15 let zpátky). A musím říct, že se změnilo hodně! Nové pavilony, nové atrakce, lepší zázemí, delší procházková trasa...

1. června 2019

MAMASLOVNÍK: Barefoot obuv

Stopy, Deset, Noha, Naboso, StopaBarefoot boty, bare, bosé boty... Možná už jste tyto pojmy někde zaslechli. Jedná se o jeden z moderních trendů v dětské i dospělé obuvi, který se dostává v poslední době stále více do popředí. Co vlastně znamená? Jak barefoot boty poznáte? V čem jsou jiné?