Co budete potřebovat
Těsto
200 g másla
300 g špaldové mouky hladké
100 g ovesných vloček (jemné nebo mleté) nebo mandlové mouky
70 g kokosového cukru (pokud máte radši sladší, můžete dát trochu víc)
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
4 žloutky
2 lžíce mléka
Náplň
4 jablka
1 tvaroh ve vaničce (já dala tučný)
4 bílky
1/2 lžičky skořice
špetku vanilky
Postup
- Máslo nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud je změklé, strouhat nemusíme a jen vložíme od misky.
- Přidáme žloutky, kokosový cukr a rukou smícháme. Pokud máte rádi buchty spíše sladší, nebojte se klidně cukru přidat (20-40 g).
- Přisypeme špaldovou mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva a nalijeme 2 lžíce mléka. Vypracujeme hladké těsto. Pokud se hodně lepí, můžeme ještě přidat špaldovou mouku.
- Z těsta 1/3 oddělíme a dáme do mrazničky.
- Zbylé těsto vytlačíme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Na těsto rozetřeme tvaroh.
- Jablíčka očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vymačkáme vodu, slijeme ji a poté jablka rozvrstvíme na těsto.
- Jablka posypeme skořicí a vanilkou. Můžeme přidat také mleté nebo nastrouhané oříšky, pokud máme rádi.
- Z bílků ušleháme sníh a rozetřeme ho na jablíčka.
- Z mrazáku si vytáhneme zbytek těsta, nastrouháme a posypeme jím celý koláč.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 25 minut. Poté snížíme na 150 °C a pečeme ještě další 25 minut.
- Hotový koláč necháme vychladnout a nakrájíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat