30. prosince 2018

ČTENÍ: Zpívánky 1 (Kouzelné čtení, Albi)

Interaktivní kniha Zpívánky 1 patří do série Kouzelného čtení od Albi. Přináší celkem 12 lidových písní. Je navíc doplněna o krátké příběhy, zajímavé zvuky a kvízy v lehčí a těžší variantě.

Kniha je doporučována pro děti od 3 let. Z osobní zkušenosti ji ale využijí i mladší děti. U nás bavila od 18. měsíců, kdy přišla dcera poprvé s Albi tužkou do styku. 

ČTENÍ: Od kdy je vhodná Albi tužka?


Kouzelné čtení od Albi je stále víc a víc populární. Stačí se dotknout speciální tužkou obrázku a ozve se příslušná informace, zvuk nebo hudba. Elektronickou Albi tužku dnes seženete v různých obchodech, stejně jako knihy, ze kterých je možné číst. Od kdy je ale tato výuková hračka vhodná? V jakém věku je už dítě schopno si s tužkou pohrát?

Taky jsem si nad tím lámala dlouho hlavu. Albi tužku jsme zvažovali koupit, ale moc jsme nespěchali, protože jsem často slýchávala, že je využitelná až od tří let. Naskytla se nám však výhodná nabídka na koupi, a tak jsme tužku pořídili dřív (dcera měla 18 měsíců). S tím, že ji schováme a vytáhneme později.

27. prosince 2018

ČTENÍ: Na statku (+video)

Dětských knih s tématikou statku existuje hodně. Sami jich máme doma několik a mnohdy jsou si hodně podobné. Leporelo Na statku od Svojtky je však jiné, proto si určitě zaslouží trochu více pozornosti.

Kromě krásných ilustrací zvířátek ze statku obsahuje kniha také spoustu pohyblivých a otočných částí. Dítě se tak kromě prohlížení zabaví i posouváním. A nechybí ani doprovodný text.

17. prosince 2018

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Kavárna v Lese (Olomouc)

Jak jsem slíbila, dnes vás seznámím s jednou úžasnou kavárnou, která je rájem pro děti i dospělé. Je útulná, baby friendly, zero waste, zaměřená na přírodu a montessori a já nevím co ještě. Ale je toho dost. Tak se pojďme podívat raději podrobněji...

12. prosince 2018

KNIHA: Příručka pro babičku a dědečka


Babička a dědeček to nemají v dnešní době jednoduché. Obzvláště pokud budou mít teprve první vnouče. Od dob, kdy vychovávali děti, se toho hodně změnilo. Plenky, stravování, výchova, ale třeba i léčba nemocí jsou někde úplně jinde, než kdysi. 

Naštěstí se tento problém dá snadno řešit. Jedním z řešení je například knížka Příručka pro babičku a dědečka, která prarodiče provede vším důležitým ohledně péče o dítě a zároveň jim nabídne mnoho tipů, jak se o děti starat, včetně her, říkanek a zábavných aktivit.

10. prosince 2018

ČTENÍ: Minipohádky - Perníková chaloupka (+video)

Knížky s pohyblivými okénky u nás nikdy neměly velký úspěch. Dcera (18 měsíců) je párkrát prolistovala, ale dlouho u nich nevydržela. Vše se ale změnilo, když dostala do rukou minipohádku o perníkové chaloupce od Svojtky.

Nakladatelství Svojtka&Co. má hodně knížek s pohyblivými prvky. Třeba známé minipedie. Ty máme doma hned tři, ale zabaví tak na minutu. Dcera ji rychle proletí, vším jednou pohne a hotovo. Perníková chaloupka je naštěstí něco jiného.

9. prosince 2018

Vánoční zvyky a tradice nejen pro děti

Blíží se Vánoce. Svátky plné rodinné pohody, dárků, dobrého jídla, ale také tradic. Těch především! Však si řekněte sami - co se vám vybaví při vzpomínce na Vánoce, když jste byli malí? Jaké počasí bylo nebo jak jste zdobili stromeček, čekali, až přijde Ježíšek, vyráběli lodičky ze skořápek nebo loupali ořechy?

Pokud máte rádi tradice a rádi byste je předali také vašim dětem, snad se bude hodit přehled těch nejznámějších a nejoblíbenějších zvyků, se kterými se u nás můžete setkat.


6. prosince 2018

TVOŘENÍ: Vánoční betlém od Lady

Betlém je bezesporu jeden ze symbolů Vánoc. Malý Ježíšek, Josef, Maria, mudrci, zvířátka a další postavy, to zná určitě každý z nás. A to nejen z kostelů nebo vánočních trhů, ale třeba i z domova, kde se betlémy také často vyskytují.

Pokud plánujete mít betlém doma (stejně jako my), pak se s vámi musím podělit o jeden tip, ze kterého jsem nadšená - betlém Josefa Lady.

5. prosince 2018

Sleva 30% na všechny hračky v Kauflandu

Obchodní řetězec Kaufland dnes nabízí slevu 30 %  na všechny hračky pro děti. Platí i na zlevněné zboží! V Kauflandu najdete například dřevěné hračky pro malé i větší děti, doplňky do dětské kuchyňky, puzzle, panenky, plyšáky a mnoho dalšího.

V Tescu pak mají slevu 20 % také na všechny hračky, ale neplatí na zlevněné zboží. Za to ji můžete využít až do neděle 9.12.2018.

KNIHA: Hry pro maminky s dětmi

Když začala být dcera aktivnější, těšila jsem se, že začneme s dětskými říkankami, budeme zpívat písničky pro děti a naučím ji dětské básničky. Jenže jsem zjistila, že si ze svého dětství už moc nepamatuji. Možná tak leze, leze, po železe, pár dalších útržků, ale nic velkého.

Naštěstí jsou knížky, které myslí i na takové rodiče. A mezi ně určitě patří kniha Hry pro maminky s dětmi, která nabízí jasnou, stručnou a pochopitelnou formou mnoho ukolébavek, tvořivých činností, výtvarných námětů, psychomotorických her a především říkadel i pro nejmenší děti.

2. prosince 2018

HUDBA: Noty na vánoční koledy pro zvonkohru (xylofon)

Máte doma zvonkohru? Pak se vám určitě budou hodit vánoční koledy, které si můžete s dětmi na Štědrý den zahrát a zazpívat. Noty jsou připraveny tak, že je využijete na jakoukoli zvonkohru - stačí jen vybarvit obdélníky dle vašeho nástroje.

Noty přináším s předstihem, pokud je v adventu chcete s dětmi nacvičit. Třeba každou adventní neděli nová koleda. A hned bude těšení se na Vánoce rychleji ubíhat.