30. listopadu 2018

KNIHA: Zkoušeli jsme všechno!

Další knižní recenze bude věnována rodičům. Obzvláště těm, kteří si někdy říkali, že už neví, jak dál. Co vlastně to dítě chce? Jak mu mohu pomoci? To mě jako zkouší nebo to myslí vážně? Je chyba u mě nebo někde jinde?

Věřím, že podobné otázky potkaly většinu rodičů (nebo mi alespoň nechte iluzi, že v tom nejsem sama). Proto mě potěšilo, když jsem naleza knihu, která se dívá na věci jinak.
 

26. listopadu 2018

TIP: Aktivity pro děti 12-18 měsíců

Dnes vám představím hračky, knihy, aktivity a pomůcky, které našeho raubíře nejvíce bavily ve věku 12-18 měsíců. Kromě kupovaných věcí máme pár hraček i doma vyrobených, na které samozřejmě v článku nechybí návod.

Nejoblíbenější bylo ale stejně chození ven v šátku, ze kterého byl pěkný rozhled. Procházeli jsme se parkem, městem nebo přírodou, hledali jsme zvířátka a říkali si, co vidíme. Také dětské hřiště začaly být populární. Jenže pořád venku být nemůžeme, a tak došlo i na hraní doma, která vám nyní shrneme.

25. listopadu 2018

HRANÍ: Hudební nástroje z Lidlu

Obchodní řetězec Lidl v poslední době nabízí hodně hraček pro děti. Kromě známých značek prodává také produkty, které jinde než u něj nenajdeme. A na jeden takový se právě dnes zaměříme.

Konkrétně to bude sada hudebních nástrojů, která potěší určitě kluky i holky. Sadu nabízí Lidl ve dvou provedeních, my se podíváme na verzi se zvonkohrou.

22. listopadu 2018

ČTENÍ: Veselá kniha o malém krtkovi

Krteček je frajer, na kterého jen tak někdo nemá. Proto se také nemůžeme divit, že existuje tolik knižních zpracování. My jsme pořádně prozkoumali jedno z nich, a to Veselou knihu o malém krtkovi. Jak dopadla?

Na první pohled musím říct, že jsem byla příjemně překvapena. Knížka má totiž opravdu hodně stránek (celkem 32). To u leporel tak často nebývá. Oficiálně je doporučována od dvou let, zabaví ale určitě i mladší děti. U nás začala být populární už po oslavách prvních narozenin.

21. listopadu 2018

TVOŘENÍ: Adventní kalendář zdarma ke stažení

Hledáte netradiční adventní kalendář? Chcete dětem zpříjemnit předvánoční čas zajímavými úkoly? Pak vás určitě zaujme kalendář Myšáka Bédy, který je navíc ke stažení zcela zdarma!

Kalendář se skládá z 24 papírových kapsiček. V každé kapsičce děti naleznou zajímavou aktivitu, která jim zpříjemní těšení se na Vánoce. Pokud budete chtít, můžete přidat i nějakou drobnost (mlsku, hračku, samolepku a podobně).

19. listopadu 2018

TVOŘENÍ: Magnetické rybičky (fotonávod)

Magnetické rybičky jsou skvělou hračkou, která děti zabaví a také přispěje k rozvoji jejich motoriky. Vyrobit si je přitom můžete sami doma!

Jsou hotové za chvíli, vyjdou vás jen na pár korun a zvládne to určitě každý. Nevěříte? Pak se podívejte na  fotonávod, který vás provede krom za krokem.

14. listopadu 2018

HRANÍ: Dřevěná učící věž

Konečně můžu v kuchyni něco uvařit nebo upéct. Jupí! Kdybych věděla dříve, že je učící věž taková pecka, už bychom ji dávno měli. Ani nevím, proč jsem si pořád myslela, že bude jen překážet. Není den, kdy by nebyla využita. Ale vezmeme to pěkně popořadě.

Učící věž vychází z principů montessori. Pomáhá dětem dostat se tam kde je to pro ně vysoké. Ideální tedy například do kuchyně, kde může dítě pozorovat přípravu jídla, může objevovat, pomáhat, učit se a taky se pěkně bavit. Vhodná je také k pracovnímu stolu, umyvadlu apod.

13. listopadu 2018

Právě probíhají Dny dopravy zdarma

Od 13.11 do 15.11.2018 probíhají Dny doprava zdarma. Stačí nakoupit nad 300 Kč (někde i méně) a neplatíte žádné poštovné.  Platí také na zlevněné zboží a další slevové akce! Ideální, pokud chcete nakoupit drobnosti...

Do akce je zapojeno také mnoho e-shopů se sortimentem pro děti. A zde máte jejich seznam!

8. listopadu 2018

TVOŘENÍ: Svíčka s vlastní fotkou (fotonávod)

Sháníte pěkný a nápaditý dárek? Nebo hledáte stylovou dekoraci, kterou můžete vyrobit i s dětmi? Zkuste svíčku s vlastní fotkou, oblíbeným obrázkem nebo třeba citátem. Výroba je jednoduchá, levná a zabere jen pár minut.

Obrázky dobře drží po dlouhou dobu. My jsme svíčky dělali loni na Vánoce a stále jsou v pořádku. Stejným způsobem můžete vyrobit také etikety na skleněné nádoby, například do kuchyně nebo koupelny. Nebo krásné svícny s vánočními motivy.

7. listopadu 2018

ČTENÍ: Naučná leporela za pár korun

Mají tvrdé listy, krásné ilustrace, hodně stránek, a hlavně - stojí jen pár korun! Přesně na taková leporela jsem nedávno náhodou narazila v obchodě KiK. Dcerka je z nich nadšená a já také. 

Obrázky jsou navíc doplněny o popisek, což je skvělé hlavně u zvířátek a rostlin. Obzvláště pokud neumíte poznat kdejakou bylinku a kytičku jako já.

6. listopadu 2018

HRANÍ: Duhová dřevěna houpačka

O dřevěné houpačce jsem se dozvěděla na Facebooku v montessori skupinách, kde ji všichni hodně chválili. Navíc měla podporovat pohyb, což se nám hodilo, protože dcera byla z hlediska hrubé motoriky pozadu. Tak jsme ji na první narozeniny koupili a ... jsem za to strašně ráda!

Dlouho jsem pořízení zvažovala. Přeci jen je to dražší záležitost (cena se pohybuje v rozmezí 1500-3600 Kč). Navíc je houpačka velká a  nechtěla jsem mít v bytě další věc, na kterou se jen práší a překáží. Nakonec jsme ale uznali, že prostě vyzkoušíme a případně prodáme dál.